4 günde karın şişkinliğine son!

ABD'nin en önemli sağlık dergisi Prevention editörleri bilimsel araştırmalardan yola çıkarak bizi şişkinlikten kurtaracak sağlıklı ve egzersize gerek duymayan bir diyet programı geliştirdiler

Cumartesi, 01 Mayıs 2010 - 05:00

4 günde karın şişkinliğine son!

1. gün
Kahvaltı:
30 gram şekersiz mısır gevreği
240 ml yağsız süt
115 gram armut dilimi
30 gram kavrulmuş veya çiğ tuzsuz ayçekirdeği
1 bardak özel karışımlı su

Öğle:
115 gram hindi dilimi
1 parça dil peyniri
230 gram taze çeri domates
1 bardak özel karışımlı su

Ara:
240 ml yağsız sütü ve 115 gram taze veya donmuş şekersiz yaban mersinini blender’da 1 dakika karıştırın. Bardağa koyun, içine 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı katın. Ya da 1 kaşık ayçiçeği ya da kabak çekirdeğiyle için.

Akşam:
115 gram pişmiş yeşil fasulye
115 gram ızgara somon
1 kaşık zeytinyağı ile 60 gram fırında patates
1 bardak özel karışım

2. gün
Kahvaltı:
30 gram pirinç gevreği
240 ml yağsız süt
30 gram tuzsuz ay çekirdeği
115 gram ananas dilimi
1 bardak özel karışımlı su

Öğle:
30 gram dilimlenmiş ton balığı
115 gram buharda pişmiş havuç
1 parça dil peyniri
1 bardak özel karışımlı su

Ara:
240 ml yağsız sütü ve sulu ananas parçalarını buzla birlikte bir blender’da 1 dakika karıştırın. Bardağa koyun, içine 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı katın. Ya da 1 kaşık ayçiçeği ya da kabak çekirdeği ile için.

Akşam:
1 kaşık zeytinyağı ile sote edilmiş 115 gram taze mantar
30 gram ızgara tavuk göğsü
110 gram pişmiş esmer pirinç
1 bardak özel karışımlı su

3. gün
Kahvaltı:
30 gram şekersiz mısır gevreği
240 ml yağsız süt
30 gram tuzsuz ayçekirdeği
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 bardak özel karışımlı su

Öğle:
115 gramlık hindi dilimleriyle yapılmış dürüm
1 parça dil peyniri
230 gram çeri domates
1 bardak özel karışımlı su

Ara:
240 ml yağsız sütü ve 115 gram konserve şekersiz şeftaliyi blender’da 1 dakika karıştırın. Bardağa koyun, içine 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı katın. Ya da 1 kaşık ayçiçeği ya da kabak çekirdeği ile için.

Akşam:
115 gram pişmiş yeşil fasulye
90 gram ızgara veya fırınlanmış hindi göğsü
1 kaşık zeytinyağı ile karıştırılmış 60 gram fırın patates
1 bardak özel karışımlı su

4. gün
Kahvaltı:
1 paket yulaf ezmesi
240 ml yağsız süt
30 gram tuzsuz ayçekirdeği
2 kuru erik
1 bardak özel karışımlı su

Öğle:
115 gram hindi dilimi
115 gram buharda pişmiş havuç
1 parça dil peyniri
1 bardak özel karışımlı su

Ara:
240 ml yağsız sütü ve 115 gram konserve şekersiz çileği blender’da 1 dakika karıştırın. 1 bardağa koyun, içine 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı katın. Ya da 1 kaşık ayçiçeği ya da kabak çekirdeği ile için.

Akşam:
1 kaşık zeytinyağı ile sote edilmiş 115 gram yeşil kabak ya da balkabağı
90 gram kızarmış tavuk göğsü
110 gram kavrulmuş esmer pirinç
1 bardak özel karışımlı su Karışımlı su

Malzemeler:
2 litre su
1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
Kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş salatalık
Dilimlenmiş 1 orta boy limon
12 nane yaprağı

Yapılışı: Tümünü büyük bir sürahiye koyun, buzdolabında bekleterek gece boyunca karışmalarını sağlayın.

5