Gündem 4 hırsız, 9 koç bir otomobile nasıl sığar?

4 hırsız, 9 koç bir otomobile nasıl sığar?

Paylaş
4 hırsız, 9 koç bir otomobile nasıl sığar?

4 hırsız, 9 koç bir otomobile nasıl sığar?

Manisa'da, çaldıkları 9 koçu otomobile sığdırdıktan sonra kaçan 4 kişi, polisin kovalamacası sonucu yakalandı.

Haberin Devamı

Bugün öğle saatlerinde, İzmir- İstanbul karayolunun Manisa Yeni Garaj önünden geçen bölümünde, uygulama yapan polis ekipleri, koçların balık istifi gibi yüklendiği 35 NHV 52 plakalı Tempra marka bir otomobili durdurmak istedi. Otomobildekiler, polisin ‘Dur’ ihtarına uymayarak, kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis, otomobilin peşine düştü. Otomobilin, Turgutlu yönüne sapması üzerine polis, telsiz anonslarıyla cezaevi önünde önlem alınmasını istedi. Polis, cezaevi önünde yolu kesti.

Yakalanacaklarını anlayan şüpheliler, bu kez Saruhanlı yönüne saptı. Yaklaşık bir saat süren kovalamaca sonucu otomobili Koldere Köyü'nde durduran polis, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Otomobilde 2'si ön sağ, 5'i arka koltuk, 2'si de bağajda olmak üzere çalındığı belirlenen 9 koç ele geçirildi. Polis, otomobili kullanan A.N. (31) ile yanındaki arkadaşları A.A. (24), K.A. (31) ve A.T.'yi (52) gözaltına aldı. Şoför dışındaki 3 kişiden 1'inin ön tarafta, diğer 2'sinin ise arkada oturdukları belirlendi. Otomobilin yapılan sorgulamasında plakasının da sahte olduğu anlaşıldı. 4 şüphelinin kaçarken Koldere Köyü yakınlarında otomobilden attığı ruhsatsız tabanca da polis tarafından bulundu.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 4 şüpheli, Manisa Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerin ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Koçların ise çalınan sahibinin bulunup kendisine teslim edileceği bildirildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Evren KASIRGA/MANİSA, (DHA)