Gündem 4. kurbana adım adım

4. kurbana adım adım

Paylaş
4. kurbana adım adım

İstanbul'da 5 ay içinde 3 kadını öldüren seri katili yakalatan görüntülere Akşam gazetesi ulaştı

Ümraniye'de, 5 ayda 3 kadını öldüren Efkan Bakır'ın, yakalanmasını sağlayan karelere ulaşıldı. Yeni kurban için binaya giren Bakır, güvenlik kameralarına takıldı.

Üzerine yürüdüğü kadın çığlık atınca kaçan Bakır, bu görüntüler sayesinde yakalandı. İstanbul, 2009'un Aralık ayında, 3 kadın cinayeti ile sarsıldı. İlk kurban bıçakla öldürülen 59 yaşındaki Nesibe Demir'di. Evindeki 37 ekran televizyon çalınmıştı.

19 gün sonra ikinci cinayet Altınşehir Mahallesi'nde işlendi. 41 yaşındaki Mine Elagöz, 11 kez bıçaklanarak öldürüldü, gecekondusu ateşe verildi.

VE 3. CİNAYET

2 cinayeti araştıran polis, aynı mahallede bir cinayet daha işlendiği belirledi. Son kurban 18 yaşındaki Songül Selen Elönü oldu. O da bıçaklanmış, 5 bileziği ve iki yüzüğü çalınmıştı. 3 cinayetin 2 kilometrelik bir alanda işlenmiş olması, seri katil paniği doğurdu.

KANA DOYMADI

Teyakkuz halinde olan polis ise çok önemli bir delile ulaştı. İlk cinayet sonrası, Ümraniye'de bir binaya giren şahıs, bir kadının üzerine yürümüş, çığlık atması üzerine koşarak kaçmıştı. Kadının şikayetçi olması üzerine kameralar incelendi ve profile ulaşıldı. Efkan Bakır, bir numaralı şüpheli olmuştu.

ZANLI TEŞHİS EDİLDİ

Ekipler, Nesibe Demir'e ait televizyonun satıldığı spotçu buldu. Kamera kayıtları işyeri sahibine gösterildi. Spotçu, Efkan Bakır'ı teşhis etti. Seri katilin o olduğuna dair en büyük ipucu da bu teşhis oldu.

İKİNCİ DELİL İSİM YAZAN YÜZÜK

Ümraniye'deki tüm kuyumcuları gezen ekipler, Elönü'nün takılarını buldu. Elönü'nün eşi Şiddet Elönü'nün ismi yazılı olan yüzük artık en önemli ikinci delildi.

Kuyumcuya yüzüğü satan kadına ulaşıldı, ifadesinde 'Kızım yerde bulmuş' dedi.

SERİ CANİ KOMŞUSU ÇIKTI

Söz konusu kadına, kamera kayıtları izletildi. Kadın, görüntülerdeki kişiyi tanımıştı: Komşusu Efkan Bakır. Seri katil, Ümraniye'deki evinde kıskıvrak yakalandı. O şimdi 3 cinayetin ardından cezaevinde.

ABLASI ÖLDÜRÜLDÜ, 4 AY SONRA KATLİAMA BAŞLADI

Efkan Bakır'ın kızkardeşi Gülten Bakır'ın Ümraniye'de 9 Ağustos 2009'da kocası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Bakır'ın eniştesi Mehmet Emin Kurt, eşi Gülten Bakır'ı öldürdükten sonra yaşamına son verdi. Seri katilin de bu olaydan çok etkilendiği ve 4 ay sonra katliama başladığı öne sürülüyor.

Akşam

2