Gündem 4 parmağı için dört döndü

4 parmağı için dört döndü

Paylaş
4 parmağı için dört döndü

Şanlıurfalı gencin 4 parmağı koptu, 4 hastane dolaştırıldıktan sonra Adana'ya götürüldü

Şanlıurfa'da demir doğrama makinasına kaptırdığı 4 parmağı kopan 17 yaşındaki Abdullah Aktaş, tedavi için getirildiği Gaziantep'te 4 hastaneye götürülüp getirilirken sonunda Adana'ya götürüldü.

Haberin Devamı

Birecik İlçesi'ndeki demir doğrama atölyesinde çalışan Abdullah Aktaş, sağ elini demir kestiği makinaya kaptırdı. 4 parmağı kopan Aktaş'ın başparmağı da kopma noktasına geldi. İşyerindeki çalışanlar tarafından öğle saatlerinde kopan parmaklarıyla birlikte Birecik Devlet Hastanesi'ne götürülen ilk müdahale ardından Gaziantep'e sevk edildi. Ambulansla Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülen Abdullah Aktaş, uzman doktor olmadığı için zaman kaybetmeden hızla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Aktaş, burada yer olmadığı gerekçesiyle çevrildi.

Tekrar ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülen Abdullah Aktaş doktorların muayenesinden sonra Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Abdullah Aktaş'ın yakınları “Birecik Devlet Hastanesi’nden Gaziantep’e geldik. Burada ‘Doktorumuz yok’ diye bizi üniversiteye yolladılar. Orada da ‘Yerimiz yok’ diyerek aynı hastaneye gönderdiler. Aynı hastanede müdahale edilemeyince şimdi de Adana'ya yolladılar. Sahipsiz diye bu çocuğun ölmesi mi gerek” dedi.

Haberin Devamı

Zeki GÜNAY- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)