Kültür - Sanat 4. Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu başladı
Paylaş
4. Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu başladı

4. Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu başladı. 2’si Türk, 4’ü yabancı toplam 6 heykeltıraş, 3 hafta boyunca Beylikdüzü’ne emanet edilecek özgün eserleri ortaya çıkarmak için çalışacak

Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl 4. sünü düzenlediği Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu, yapılan bir tören ile başladı. 6-27 Ekim tarihleri arasında Barış Mahallesi, Eğitim Vadisi Bulvarı Zabıta Müdürlüğü Hizmet Binası yanında devam edecek sempozyumda Hindistan’dan Bhupesh Kavadia, Türkiye’den Eda Taşlı ve Ümit Turgay Durgun, İtalya’dan Francesco Mazzotta, Hollanda’dan Jerome Symons, Japonya’dan Sequoyah Aono eserlerini tamamlamak için çalışacak.

2’si Türk, 4’ü yabancı toplam 6 heykeltıraş, 3 hafta sonra ortaya çıkacak eserleri kamuoyuna tanıtacak. Eser isimleri ise “Ay, Gölge, Taşın Nefesi, Mutlu istiridye, Oto-Portre, Anka” olarak sıralanıyor.

'TOPLUMU DAHA YARATICI KILIYOR'

Şehrin renklenmesi ve toplumun hayata daha yaratıcı şekilde bakabilmesi, özellikle çocukların olumlu yönde etkilenmesi için heykel sempozyumunu çok anlamlı bulduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yıllar geçtikçe eserler, Beylikdüzü’nde değerini daha fazla bulacak. Heykeller Yaşam Vadisi’nde sergilenmeye devam edecek. Bu sene de eserlerini ilçemize bırakacak olan sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Haberin Devamı