Beden Sağlığı 4 yaşındaki çocuğu aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde kurtardı

4 yaşındaki çocuğu aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde kurtardı

Paylaş
4 yaşındaki çocuğu aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde kurtardı

İzmir'den İstanbul'a gelen Libyalı ailenin 4 yaşındaki kızı Atatürk Havalimanı’nda aniden fenalaştı, nabzı durdu. Durumu ağırlaşan Malak Abdunaser Farag’a o sırada ilk yardım eğitimi almış havalimanı görevlisi Mert Kocagöz müdahale ederek nefes almasını sağladı

15 Mart'ta İzmir'den İstanbul'a THY uçağı ile seyahat eden Libya uyruklu Swani ailesi, 4 yaşındaki kızlarının fenalaşması üzerine Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali Geliş katında personel giriş kapısından içeriye girerek TAV Güvenlik görevlilerinden yardım istedi. Annesinin kucağında nabzı duran Malak Abdunaser Farag´ın durumunun ağırlaşması üzerine anne çığlık atarak yardım istedi. Bu arada annenin çığlıkları üzerine olay anında o noktadan giriş yapan Çelebi Hava Servisi Yolcu Hizmetleri Memuru Mert Kocagöz, hemen ailenin yanına giderek çocuğunu nabzını kontrol etti ve ilk yardım eğitimini kullanarak müdahalede bulundu.

1 DAKİKA SUNİ TENEFFÜS YAPTI

Çocuğun nabzının durduğunu ve solunumun tamamen kesildiğini fark eden Mert Kocagöz, çocuğun dilinin nefes borusunu tıkamasını önledi. Daha sonra 1 dakika boyunca suni teneffüs yapan Kocagöz, küçük kızın nefes almasını sağladı.

"MERT'E MİNNETTARIZ"

Yapılan ilk müdahalenin ardından olay yerine gelen sağlık ekiplerine teslim edilen 4 yaşındaki Libyalı Malak´ın durumunun iyi olduğu belirtildi. Küçük yolcuya müdahale sonrası hastanede ziyaret eden Mert Karagöz'e küçük kızın babası "Mert´e çok teşekkür ediyorum. Eğer zamanında müdahale edilmeseydi belki de kızımızı kaybedecektik. Minnettarız" dedi.

Murat ÇAKIR-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı