Gündem '4 yıl içinde deprem bekliyorum'

'4 yıl içinde deprem bekliyorum'

Paylaş
'4 yıl içinde deprem bekliyorum'

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depreme dikkat çekmek ve insanları uyarmak amacıyla Taksim Meydanı'nda kurulan prefabrik gecekondudan seslendi. 2010-2014 yılları arasında İstanbul'da deprem beklendiğini belirten Işıkara, "Bu olasılıktır, olmayabilir de ama göstergeler onu gösteriyor" dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni iletişim kampanyası çerçevesinde zorunlu deprem sigortasının önemini anlatmak için DASK Gönüllüsü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve Mahalle Afet Gönüllüleri’yle (MAG) Taksim Meydanı’nda molozdan gecekondu baraka inşa etti. Prof. Işıkara ve Mahalle Afet Gönüllüleri, zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların depremden sonra karşılaşacakları güçlüklere dikkat çekmek için üç gün boyunca bu barakada yaşayacaklar.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı’nda kurulan barakada açıklama yapan DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Türkiye’de olabilecek bir depremde çok sayıda konutun hasar göreceğini söyledi. Bilimsel araştırmaların İnsanların tam ya da kısmi hasarlı bu binalardan kurtulabileceğini gösterdiğini anlatan Serdar, şöyle konuştu: "Biz kampanyamızda, ’Nüfusun büyük çoğunluğu depremden sağ kurtulacak ama zorunlu deprem sigortanız yoksa hayata kaldığınız yerden devam edemezsiniz’ mesajını veriyoruz. Bu nedenle herkesi konutunu sigortalamaya davet ediyoruz."

EV ALIRKEN GARANTİ BELGESİ İSTEYİN

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara da üç gün boyunca barakada yaşayarak insanların dikkatini çekmeye çalışacağını belirtti. Deprem sigortasının çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Işıkara, "İnsanın en önemli şeylerinden bir tanesi evi. Arabamızı ve başka şeyleri sigortalıyoruz ama en önemli şeyimizi sigortalatmıyoruz. İnsanları buradan bir konuyla ilgili daha uyarmak istiyorum. Alacakları evin depreme dayanıklı garanti belgesini mutlaka istesinler. O yoksa o evi almasınlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

2010-2014 yılları arasında İstanbul’da deprem beklediğini kaydeden Işıkara, sözlerini şöyle sürdürdü: "2010-2014 yılında bir deprem olacağını söylüyorum. İstanbul’da deprem bekleniyor. Bu olasılıktır. Olmaya bilir de ama göstergeler onu gösteriyor. Artık ‘deprem olacak’ değil ‘depreme nasıl önlem alırız’ onu düşünmeliyiz. Çünkü deprem kaçınılmaz."

Murat DELİKLİTAŞ - Uğur CAN / İSTANBUL (DHA)