Dünya 40 Bangladeşli'yi camide yakacaklardı

40 Bangladeşli'yi camide yakacaklardı

Paylaş
40 Bangladeşli'yi camide yakacaklardı

Yunan Elefterotipiya gazetesi, bir grup fanatik Yunanlı'nın, Atina'da 40 Bangladeşli göçmeni cami olarak kullandıkları bir eve kapatarak, yakma girişiminde bulunduğunu ileri sürdü

Aşırı sağcı Altın Şafak örgütü üyesi oldukları belirtilen öfkeli bir grubun, Amerikis meydanındaki bir apartmanın bodrum katında, içinde 40 göçmenin bulunduğu evin kapı ve pencerelerini kapatıp, içeri yanıcı madde attığı, çıkan yangının göçmenler tarafından söndürüldüğü, yaralanan iki kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Haberde, Cumartesi akşamı meydana gelen olayla ilgili "polisin önceden haberdar edildiği, bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet mensubunun sevk edilmesine rağmen olayın engellenemediği" iddiasına yer erildi.

GAZ DÖKEREK YAKACAKLARDI

Yunanistan Müslümanları Birliği Başkanı Naim Elgandur, Elefterotipiya gazetesine yaptığı açıklamada, "fanatiklerin 40 kişiyi camiye kilitledikten sonra gaz dökerek burayı ateşe verdiklerini" ifade ederek, "Trajik olan; içeride kalanlar olay sırasında polislerin de orada bulunduğunu söylüyorlar" dedi.

Elefterotipiya gazetesine göre, polis ise ihbar üzerine olay yerine gittiğini, ancak buraya ulaştığında caminin girişinde Mısırlı ve Afganistanlı iki yaralıyı bulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı