Gündem 40 bin dolarlık tabloyu 20 TL'ye hurdacıya satmışlar

40 bin dolarlık tabloyu 20 TL'ye hurdacıya satmışlar

Paylaş
40 bin dolarlık tabloyu 20 TL'ye hurdacıya satmışlar

Etiler'de Profesörler Sitesi'nde kapıcılık yapan karı-kocanın, 40 bin dolarlık tabloları çöpte bulup 20 TL'ye sattıkları belirlendi

Etiler Profesörler Sitesi'nde oturan Feryal Gülpınar adlı ev hanımı ile İstanbul Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Cengizhan Keskin'in evlerinde 4 ay önce hırsızlık olayı meydana geldi.

Olayda, Feryal Gülpınar'ın evinden aralarından ünlü ressam Abidin Dino'nun 3 tablosunun da aralarında bulunduğu 40 bin ABD doları değerindeki 6 tablo, Cengizhan Keskin'in evinden 20 bin TL değerinde gümüş takımlar çalındı.

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, aynı sitede kapıcılık yapan Azime Doru ile kocası Mevlüt Doru'nun kendilerine verilen anahtarla temizlik için söz konusu evlere giriş yaptıkları belirledi.

"HURDACIYA 20 TL'YE SATTIK"

Şüpheli olarak gözaltına alınan karı-koca Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı. Yapılan sorgulamada, karı-koca Doru, kendilerinin hırsızlık yapmadıklarını ancak çöpte buldukları tabloları 20 liraya bir hurdacıya sattıklarını söylediler.

TABLOLAR SAHİPLERİNE VERİLDİ


Bu arada, Feryal Gülpınar sanat galerilerini dolaşarak müzayedeye çıkacak olan resim kataloglarından evinden çalınan tabloları bulup teşhis etti. Bunun üzerine polis, bulunduğu sanat galerisinden Abidin Dino'nun "Balıklar ve Kadın", "İstanbul", "Deniz Küstü Yüzler" , Erol Akyavaş'ın "Mirakname", "Çadır", Ergin İnan'ın "Mesnevi" adlı tablolarına el koyarak sahibi Feryal Gülpınar' teslim etti.

Yapılan soruşturmada, tabloların kapıcı karı-koca tarafından Davut Ö. adlı hurdacıya 20 TL'ye satıldıkları, Davut Ö'nün de tabloları 4 bin TL'ye Artpoint adlı sanat galerisine sattığı belirlendi.

Polis, Davut Ö. ile Artpoint sanat galerisinin sahibi Onur S.'nin ifadelerine başvurdu. Zanlıların çaldığı ileri sürülen 20 Bin TL değerindeki gümüş takımlarının bulunması için araştırmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Mehmet AKTARAN-İSTANBUL (DHA)

3