Gündem 40 bin yabancı öğretmen geliyor

40 bin yabancı öğretmen geliyor

Paylaş
40 bin yabancı öğretmen geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren yılda 10 bin olmak üzere 4 yılda 40 bin yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlıyor

Her çocuk en az bir yabancı dil konuşacak” sloganından hareketle yabancı öğretmenler, “İngilizce dil dersi” için istihdam edilecek. Bakan Nimet Çubukçu ve ekibinin Fatih Projesi kapsamında bir süredir yürüttüğü çalışma, bakanlığın ilgili birimleriyle ele alınıyor.

Haberin Devamı

Yoğun İngilizce eğitimi veren özel okullardaki benzer modellerden yola çıkılarak, devlet okullarında ana sınıfından itibaren 4 yıl boyunca İngilizce eğitimi amaçlayan projede çocuklar, anadil öğrenir gibi eğitilecekler.

Proje, 8 yıllık kesintisiz eğitim boyunca sürecek. Öğretmenlerin öncelikle hangi ülkelerden tercih edileceği de ele alındı. Öğretmenler Avustralya, Kanada, ABD ve İngiltere gibi ülkelerden getirtilecek.

Yabancı öğretmenler, daha çok İngilizce konuşma derslerinde istihdam edilecek. Bu kişiler, ilk etapta Türk öğretmenlerle birlikte derse girecek. Bu proje yabancı dilde eğitim veren 2 bin Türk öğretmeninin yurtdışında sertifikasyon eğitiminden geçirilmesini de amaçlıyor.

(Hürriyet)

Haberin Devamı