Prof. Dr. Derin Kösebay 40 gün beklemek en iyisi
HABERİ PAYLAŞ

40 gün beklemek en iyisi

Haberin Devamı

Yeni doğum yapmış kadınlarda lohusalık dönemi 40 gün sürer. Bu zaman içinde rahim küçülür, eski haline döner ve rahim ağzı kapanır. Cinsel ilişkiye girmek için 40 gün beklemek en iyisi yoksa birçok enfeksiyon ortaya çıkabilir

Menopoza mı girdim?

44 yaşındayım. Geceleri ellerim uyuşuyor ve yoruluyorum. Psikiyatriste başvurdum. Uyuşma geçti ama nefes alamadığımı hissediyorum. Menopoza giriyor olabilir miyim? CEVAP Sevgili okuyucumuz, bahsettiğiniz şikayetler psikolojik olabilir, kalp veya dolaşım sistemi ile ilgili olabilir. Bunun için dahiliye uzmanı gereken tetkikleri yapmalı. Menopoz ihtimaline gelince; menopozda çok çeşitli problemleri bir arada görmemiz mümkün. Ancak kanda yapılacak hormon testleri durumu gösterir. Eğer yumurtalıktan çıkan hormonlar azalmışsa (Buna menopoz başlangıcı diyebiliriz) doktorunuzun vereceği çok düşük miktardaki hormonlarla şikayetleriniz süratle düzelecektir.

[[HAFTAYA]]

Yeni doğum yaptım


32 yaşındayım, yeni doğum yaptım. Acaba eşimle ne zaman ilişkiye girebilirim? CEVAP Sevgili okuyucumuz, doğumdan sonra lohusalık dönemi 40 gün kadardır. Bu süre içerisinde rahim küçülür, normal hale döner. Rahim ağzı kapanır ve normal hayata da ancak lohusalık bittince başlanır. Doğumdan kısa süre sonra cinsel ilişkide bulunmak birçok enfeksiyonun oluşmasına neden olabilir. Doğumdan sonra meydana gelen enfeksiyonlar tehlikeli ve tedavisi de zor olabilir. Lohusalığın bitmesni beklemekte yarar var.

İsteğimi kaybettim

4 yıldır evliyim, 3 yıl sonra anne oldum. Doğumdan sonra cinsel olarak isteksizleştim. Neden kaynaklanıyor? CEVAP Sevgili okuyucumuz, bu şikayetinizin hem yapısal hem psikolojik nedenleri olabilir. Çoğu zaman işler kendiliğinden düzeliyor. Düzelme yoksa önce kadın doğum uzmanınıza gitmelisiniz. O bir neden bulamazsa sizi psikiyatriste yönlendirecektir.

Gebelik ne zaman belli olur?

Eşim her ayın 15’inde adet görüyordu. Bu ay 6 gün geçmesine rağmen adet görmedi. Test aldık. Sonuç negatif çıktı. Gebelik ne kadar sürede ve kesin olarak hangi testle belli olur? CEVAP Sevgili okuyucumuz, gebeliği en kesin gösteren kanda yapılan BhcG testidir. Adet yaklaşık 10 gün geciktiğine göre eşinizin artık kesin gebe olup olmadığınız anlaşılabilir. Bu şikayetler devam ederse eşinizin hormonlarının değerlendirilmesi gerekebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder