Gündem 40 işçi şantiyede mahsur kaldı

40 işçi şantiyede mahsur kaldı

Paylaş
40 işçi şantiyede mahsur kaldı

Hatay'da Amanos Dağları'nın eteklerindeki bir krom madeninde çalışan 40 işçi, yoğun kar yağışı nedeniyle şantiyede mahsur kaldı

Merkez Antakya İlçesi’ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta Kisecik Mahallesi’nin kırsalındaki krom madeninin iki ayrı şantiyesinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçilere ulaşabilmek için ekipler çalışma başlattı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen işçilere ulaşmak için Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile maden şirketinin kiraladığı iş makineleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye bulduğu ve bu nedenle de çalışmaların güçlükle ilerlediği belirtildi.

Şirketin müdürü jeoloji mühendisi Cengiz Kaplan, iki ayrı şantiyede toplam 40 işçinin mahsur kaldığını belirterek, "Dün gece saatlerinde iş makinemizle işçilere erzak ulaştırıldı ancak kar yağışı nedeniyle yol tekrar kapandı. Bugün de kendi iş makinelerimiz ve belediye ekipleriyle yol açma çalışmalarına devam ediyoruz" dedi. Maden Mühendisi Şerif Yılmaz da işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Arkadaşlar mahsur kaldığını söyledikten sora AFAD’ı aradık, sürekli birbirlerine yönlendirdiler. Yardımda geç kaldılar biraz. Erken gelseler bu kadar sıkıntı olmazdı. Daha sonra yolu açmak için Vali bey öncülüğünde herkes seferber oldu, belediyenin araçları tekrardan geldi. Şu an birinci şantiyeye 2 kilometre yol kaldı açılmasına, o açıldıktan sonra 4 kilometre sonra diğer şantiye var. İşçilerle telefonla görüşüyoruz, herhangi bir sağlık sorunları yok."

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)