Yaşam 40 ışık yılı uzaklıktaki gezegende yaşam ihtimali

40 ışık yılı uzaklıktaki gezegende yaşam ihtimali

Paylaş
40 ışık yılı uzaklıktaki gezegende yaşam ihtimali

Güneş Sistemi'nin dışında, Dünya'ya benzer yeni bir gezegen keşfedildi. Astronomlar yeni keşfedilen gezegenin, Güneş Sistemi dışında yaşam bulmak adına yapılmış en büyük keşif olduğuna inanıyor

Resmi adı LHS 1140b olan ancak ‘Superjorden´ olarak anılan gezegen, Güneş Sistemi'nin 40 ışık yılı dışında bulunuyor.


1 ışık yılı 9.5 trilyon kilometreden hesap edildiği takdirde 40 ışık yılı 380 trilyon kilometreye eşit oluyor.


UÇAKLA GİDİLİRSE YOLCULUK 44 MİLYON YIL SÜRER


Astronomik standartlara göre 40 ışık yılı aslında yakın bir mesafe ancak ortalama hızda bir yolcu uçağıyla gidilmeye çalışılsa, bu noktaya ancak 44 milyon yılda ulaşılabilir.

KENDİ GÜNEŞİNE GÖRE, YAŞAMA ELVERİŞLİ UZAKLIKTA


Gezegenin konumu, kendi güneşine göre, ‘Goldilocks zone´ olarak adlandırılan, ısının ne çok yüksek ne de çok düşük olduğu, yaşama elverişli bir uzaklıkta bulunuyor.

Gezegende sıvı halde su bulunması halinde, gezegenin, bildiğimiz anlamda yaşamı destekler koşullara sahip olduğu kesinleşecek.


NASA Dünya'ya benzeyen 7 yeni gezegen keşfettiğini açıkladı


LHS 1140b, 2 ay önce keşfedilen ve üzerinde yaşam olma ihtimali olan, Güneş Sistemi dışındaki 7 gezegen arasında bir istisna olarak görülüyor.

Araştırma grubunun başkanı Harvard Üniversitesi'nden astronom Jason Dittman, "Superjorden, on yıllardır gördüğüm, Güneş Sistemi dışındaki en ilginç gezegen" dedi.


5 MİLYAR YAŞINDA


İlk bulgulara göre Superjorden 5 milyar yaşında, Dünyadan yüzde 40 oranında daha büyük ve kendi yıldızına, Dünyanın Güneşe olan uzaklığından 10 kat daha yakın.

Haberin Devamı