Ekonomi 40 metrekarelik konutları 70 metrekareye çeviriyor

40 metrekarelik konutları 70 metrekareye çeviriyor

Paylaş
40 metrekarelik konutları 70 metrekareye çeviriyor

18 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Häfele, gayrimenkul sektörü için yeni bir iş modeli geliştirdi.

Bu modelin ismi, ‘Häfele Concept Project’ ve model ilk kez Türkiye’de uygulanıyor. Konutların mutfak, banyo, giyinme alanı, vestiyer ve kapılarına yönelik çözümler sunuyor. Projede, her bir yaşam alanının ihtiyaç listesi var. Bu ihtiyaçlar şık ve işlevsel karşılanıyor. Çözümler her projenin büyüklüğüne ve bütçesine göre farklılaşabiliyor.

AMAÇ DAHA ŞIK KONUTLAR

Häfele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, konutlarda şıklığa yeni bir tarif getirdiklerini söyleyerek, “Konut içinde kullanılan tüm aksesuar, donanım, kapak ve tezgahların renk ve stili uyumludur. Ayrıca kullandığımız yeni donanım ve teknolojiler ile yaşam alanlarına sürprizler katıyoruz. Örneğin mobilyalara entegre ettiğimiz aydınlatma çözümleri hem ihtiyaç gideriyor hem de mekana şıklık katıyor. Mutfak ve banyo mobilyalarını ses sistemleri ile hoparlöre çeviriyoruz. Banyo aynalarının buğu yapmasını önleyen çözümlerle konforu bir standart haline getiriyoruz” dedi.



Türkiye’de insanların yaşam standartlarının ve satın alma trendlerinin değiştiğine değinen Uytun, “Büyük konutlar alınmaya devam ediyor ancak özellikle büyük şehirlerde insanlar daha küçük metrekarelerde daha özlü çözümler talep ediyor. Değişen trende ayak uydurduğumuz için biz bu projeyi geliştirdik. Küçük ve büyük konutlara ayrı faydalar sunuyoruz. Verimli depolama çözümleri ile 40 metrekarelik bir konutta 74 metrekarelik kullanım alanı oluşturuyoruz. Aynı şekilde büyük metrekareli evlerde ise benzersiz çözümlerle özendiren bir fark yaratıyoruz ” diye konuştu.


SEKTÖRÜ NASIL DEĞİŞTİRECEK?

Häfele Concept Project’in ilk uygulamalarından biri, Suat Altın İnşaat’ın Kayseri’deki Golden Center-3 projesinde hayata geçti. Uygulama sonrası 60 günlük sürede 300 daire satıldı. İstanbul Sancaktepe’deki Ilgın Konakları’nda ise Haziran sonuna kadar satışın yarısının kapanacağı öngörülüyor. Kıbrıs’ta 2 hafta içinde numune daire inşaatına başlayacaklarını belirterek, “Gürcistan’da da başlamak üzere olan projelerimiz var. Yıl sonuna kadar 100 bin daireye denk gelen projelerin örnek dairelerini tamamlamaya hazırlanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı