Gündem 400 Türk, cihatçıların saflarında öldürüldü

400 Türk, cihatçıların saflarında öldürüldü

Paylaş
400 Türk, cihatçıların saflarında öldürüldü

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Irak ve Suriye'deki cihatçıların saflarına katılan 400 Türk'ün bu iki ülkedeki çatışmalarda öldürüldüğünü belirtti

Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin Hürriyet Daily News’a verdiği bilgiye göre, terör örgütü IŞİD saflarında halen savaşan yaklaşık 900 Türk var.

Haberin Devamı

IŞİD’in yanı sıra El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi de Türkiye’den saflarına savaşçı çekiyor. Dışişleri yetkilisi, Nusra’ya katılan Türklerin sayısının 300 civarında olduğunu söyledi.

Toplam kaç Türk’ün çatışmaların başından bu yana cihatçı örgütlere katıldığı ise tam olarak bilinmiyor. “Daha fazla sayıda insanın gidip geri döndüğünden şüpheleniyoruz” diyen yetkili, kimin gerçekten savaşmak için gittiğini, kimin fırsatçılık yaptığını, arabuluculuk gibi amaçlarla bölgede bulunduğunu ve hatta kimin sadece meraktan çatışma alanlarına geçtiğini tespit etmenin güç olduğunu söyledi.

“Elbette, orada sadece aşçılık yaptık diyenlere inanmama eğilimindeyiz” diyen yetkili, Türkiye’nin müttefiklerinin IŞİD ile savaşta daha çok çaba göstermesi gerektiği görüşünde.

Haberin Devamı