Spor 42 milyon prezervatif hibe ediliyor

42 milyon prezervatif hibe ediliyor

Paylaş
42 milyon prezervatif hibe ediliyor

İngiltere, AIDS hastalığının önlenmesi amacıyla yaklaşan Dünya Futbol Kupası öncesinde Güney Afrika'ya 42 milyon prezervatif hibe etmeye karar verdi

İngiliz "The Guardian" gazetesinin haberine göre, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Kraliçe Elizabet ile görüştüğü son Birleşik Krallık ziyaretinde futbol şampiyonası dolayısıyla ülkeye gelecek turistlerin yaratacağı talebi karşılamak üzere bu ülkeden bir milyar prezervatif istedi.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Gareth Thomas, yaklaşan Dünya Kupası’na büyük bir ilgi olduğunu ve Güney Afrika’ya gelecek insan sayısında büyük artış olacağını belirterek, bakanlığının, AIDS’in önlenmesi ve tedavisi amacıyla Güney Afrika’ya 1 milyon sterlin (2 milyon 320 bin lira) yardımda bulunacağını kaydetti.

40 BİN FAHİŞE KUPAYA GELECEK

İngiliz bakan, hibe prezervatiflerin bu fondaki parayla satın alınacağını belirtti. Güney Afrika hükümeti de, Dünya Kupası dolayısıyla 40 bin hayat kadınının ülkeye gelmesinin beklendiğini bildirdi.

Güney Afrika’da, her 5 yetişkinden 1’inin (yaklaşık 5,7 milyon kişi) AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıdığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı