Yaşam 42 yıl komada kaldıktan sonra öldü

42 yıl komada kaldıktan sonra öldü

Paylaş
42 yıl komada kaldıktan sonra öldü

ABD'li Edwarda O'Bara, 16 yaşında girdiği komada 42 yıl kaldıktan sonra dün hayatını kaybetti. Edwarda'ya, annesi ve babasının ölümünün ardından kızkardeşi bakıyordu

Henüz bir lise öğrencisi olduğu 1970 yılında vücudu ilaç tedavisine ters tepki verince şeker komasına giren Edwarda O’Bara, 42 yıl komada kaldıktan sonra dün hayata gözlerini yumdu. 59 yaşında hayatını kaybeden O’Bara’nın annesi, beş yıl önce ölene kadar kızının başından ayrılmamıştı. Edwarda’nın babası ise 1978’de ölmüştü.

Çocuk doktoru olmak isteten kızına on yıllar boyunca Miami kentindeki evindeki bakan Kaye O’Bara, yatak yarası olmaması için kızını her iki saatte bir çevirdi, onun yanında sürekli müzik dinledi veya kitap okudu.

Annesinin kızına olan bağı, O’Bara ile ilgilenen Dr. Wayne Dyer’ı annesi ile komadaki kızının ilişkisini konu alan bir kitap yazmaya teşvik etti. Kaye O’Bara, 2008 yılında kızına baktığı odada uyurken son nefesini verdi.

Annesinin ölümünün ardından, Edwarda’nın bakımını kardeşi Colleen üstlendi. Edwarda’nın öyküsü, yerel halkı da fazlasıyla etkiledi. Colleen O’Bara, tanımadıkları çok sayıda insanın kendilerini ziyaret ettiğini belirtti. Edwarda’nın cenazesinin Salı günü düzenleceği ifade edildi.

ntvmsnbc

Haberin Devamı