Gündem 42 yıldır hastanede

42 yıldır hastanede

Paylaş
42 yıldır hastanede

Abdullah Kozan, Türkiye'nin belki de dünyanın en kıdemli hastası. 42 yıldır kronik akciğer hastalığıyla mücadele ediyor

DEMİREL BAŞBAKANDI

Haberin Devamı

Bursalı Abdullah Kozan askerlikten sonra hastalandı. Kozan’a KOAH teşhisi konuldu. KOAH: Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı. Kozan 1968’de kronik akciğer hastası olarak Bursa Devlet Hastanesi’ne yattı. O tarihte Türkiye’yi Demirel başbakanlığındaki 30’uncu hükümet yönetiyordu, şimdi 60’ıncı hükümet iktidarda.

ÖZEL HAYATI OLMADI

1968’de TRT Türkiye’nin ilk televizyon kanalı olarak deneme yayınına başlamıştı. Abdullah Kozan iyileşemediği, cihaza bağlanarak nefes alabildiği için bir daha Bursa Devlet Hastanesi’nden çıkamadı. Bu yüzden hayallerini rafa kaldırdı. Meslek sahibi olamadı. Evlenemedi. ‘Baba’ diyen çocuk sesini duyamadı.

HASTANEDE BİR TARİH

Kıbrıs Barış Harekatı’nı, 12 Mart Muhtırası’nı, 12 Eylül askeri darbesini, Berlin Duvarı’nın yıkılmasını, Sovyetler Birliği’nin çöküşünü televizyondan izledi Abdullah Kozan. Gökyüzüne pencereden baktı. Görüşmediği ağabeyi dışında hayatta kimsesi bulunmayan Abdullah Kozan’ın hastalardan yüzlerce arkadaşı oldu.

Haberin Devamı

15 BAŞHEKİM GÖRDÜ

En çok ölen hastalara üzüldü Abdullah Kozan. Bursa Devlet Hastanesi’nde 15 başhekim ve onlarca doktor gördü. Mutluluğu, kederi hep hastanede yaşadı. 2010 yılına da hastanede solununum cihazına bağlı girdi. 65’inci yaşını da hastanede kutlayacak. Artık hayalleri yok. Şimdi durumu daha ağır.

Yalçın ÖZÜM-Harun KAYMAZ