Dünya 44 milyon dolarlık evlat

44 milyon dolarlık evlat

Paylaş
44 milyon dolarlık evlat

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in 12 yaşındaki oğlu Haydar Aliyev'in Dubai'de 44 milyon dolarlık 9 villa aldığı öne sürüldü

Dubai’deki dünyanın en büyük yapay adası Palmiye Adaları’nda geçen yıl o tarihte 11 yaşındaki olan bir çocuk 2 hafta içinde 44 milyon dolarlık 9 adet lüks villa satın almıştı.

Amerika’nın saygın gazetesi Washington Post bu çocuğun adının Haydar Aliyev olduğunu belirledi. Emlak kayıtlarına göre villaları alan Haydar Aliyev ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in oğlu Haydar’ın doğum tarihleri de tutuyordu.

Gazete ayrıca Dubadi’de İlham Aliyev’in kızları Leyla ve Arzu Aliyev ile isim ve doğum tarihleri tutan emlak kayıtlarına da rastladı. Gazete 3 kardeşin Dubai’de toplam 75 milyon dolarlık emlağa sahip olduğunu öne sürdü.

10 bin yıllık maaş

Habere göre yıllık maaşı 228 bin dolar olan İlham Aliyev’in sadece oğluna aldığı evleri ödeyebilmesi için 330 yıl çalışması gerekiyor. Haydar Aliyev’in evlerine ödenen 44 milyon dolar sıradan bir Azeri’nin 10 bin yıllık maaşına denk geliyor.

Haberde ayrıca Azerbaycan’ın en çok yolsuzluk yapılan 143’üncü ülke olduğu da yazıyor. Bu haber Azerbaycan’da büyük tepkilere yol açtı.

Aliyev’e muhalif olan gazeteler bile “Aliyev, Amerika’ya meydan okudu. Karabağ’da ödün vermedi. Türk-Ermeni yakınlaşmasını önlemeye çalıştı. Bunların karşılığı olarak Amerikan basını bu tip haberler yaptı” diye yazdı.

Haberin Devamı