Gündem 44 müebbeti var, çatal-kaşık derdinde

44 müebbeti var, çatal-kaşık derdinde

Paylaş
44 müebbeti var, çatal-kaşık derdinde

44 kez müebbet alan Bilge köyü sanıklarından Abdulhakim Çelebi, olay sonrası kaybolan çatal-kaşığının peşine düştü

Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde 4 Mayıs 2009’da gerçekleştirilen katliamda 44 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle 44 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan sanıklardan Abdulhakim Çelebi'nin, olaydan sonra talan edilen balık tesisinden kaybolan çatal, tabak, kaşık, bıçak ve sandalyeleri için İnsan Hakları Derneği'nden (İHD) yardım istediği ortaya çıktı. İHD Genel merkezine başvuran Çelebi’nin dilekçesinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği belirtildi.

7'Sİ ÇOCUK 44 KİŞİ KATLEDİLMİŞTİ

Mazıdağı’nın Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009 tarihinde 7’si çocuk 44 kişiyi katledenlerden biri olarak Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve 44 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Abdulhakim Çelebi’nin kaldığı cezaevinden İHD genel merkezine mektupla başvurarak yardım istediği belirlendi. Çelebi mektubunda, katliam sonrası alabalık tesisinin talan edildiğini belirterek şöyle dedi:

“Güvenlik güçleri önlem aldığı halde tesisim Abdurrahman Çelebi, Cengiz Çelebi, Ferhat Çelebi, Osman Çelebi ve Burhan Çelebi tarafından talan edildi. Zararım olmuş ve kimse karşılamamıştır. Talanda 60 yemek masası, 360 sandalye, 360 yemek tabağı, 360 salata tabağı, 360 çatal, 150 kaşık, 360 su bardağı, 150 çay bardağı, 150 çay kaşığı, 150 çay altlığı, 1 elektrikli semaver, 3 çay demliği, 1 tüp, 12 torba un, 6 ton mangal kömürü, 2 sebze dolabı, müzik seti, 2 dondurucu, 4 halı, 7 bıçak, 60 su sürahisi zararım olmuştur.”

‘ALLAH İÇİN ARAŞTIRIN’

Mektubunda, savcılığa yaptığı başvurulara rağmen kendisine yardımcı olunmadığını da ileri süren Abdulhakim Çelebi, “Tesisimin vergisini günü gününe ödedim. Şu anda düşmanım olan Cengiz Çelebi, Şeyhmus Çelebi ve Ramazan Çelebi, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda adıma kayıtlı alabalık tesisinin açık olduğunu ifade etmişlerdir. Kimse bana yardımcı olmuyor. Allah için sizden araştırılmasını istiyorum” dedi.

İHD yetkilileri, kendilerini şaşırtan yardım talebi ile ilgili başvuru dilekçesinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği belirtildi. Katliam dosyasından ceza alan bazı sanıkların da katliam sırasında orada bulunmadıklarını öne sürerek, yine İHD’den yardım istedikleri, bu başvuruların da Mardin Cumhuriyet Başsacvcılığına gönderildiği belirtildi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı