Gündem 44 yıl sonra gelin-damat oldular!

44 yıl sonra gelin-damat oldular!

Paylaş
44 yıl sonra gelin-damat oldular!

44 yıl sonra gelin-damat oldular!

Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlı Hırmanlı Köyü’nde 63 yaşındaki Hatice Bucaköz, evliliğinin 44’üncü yıl dönümünde gelinlik giyip, damatlık giyen eşi 73 yaşındaki Ali Bucaköz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Hırmanlı Köyü’nde oturan Hatice Bucaköz, 44 yıl önce Hollanda’da çalışan köylüsü Ali Bucaköz ile aile arasında nikah kıyıp, düğün yapmadan bu ülkeye gitti.

O zaman 19 yaşında olan Hatice Bucaköz’ün gelinlikli düğün hayali ise Hollanda yolculuğu nedeniyle gerçekleşmedi. 35 yıl bu ülkede yaşayan ve bu sürede 3 çocuk dünyaya getiren Hatice Bucaköz’ün gelinlik isteği, bir genç kızlık hayali olarak hep içinde kaldı. Köylerine kesin dönüş yapan Hatice Bucaköz, evliliklerinin 44’üncü yıldönümünde gelinlik giyip içinde yanan ateşi söndürmeye karar verdi. 2 de torun sahibi olan Bucaköz eşine de hiç giyemediği damatlık aldırdı, kendisine de gelinlik diktirdi.

Tüm hazırlıklar tamamlanınca Hatice Bucaköz yıllarca ertelediği hayalini gerçekleştirdi. Kuaföre gidip gelin makyajı yaptıran Hatice Bucaköz, burada kendini damatlıkla karşılayan eşi Ali Bucaköz ile fotoğrafçıya gitti.

Haberin Devamı

Düğün fotoğrafları çektiren çiftin çok heyecanlı olması dikkat çekti. Hatice Bucaköz, eşinin evlendiği yılda Hollanda’da çalıştığını, bu nedenle sadece nikah kıyabildiklerini söyledi. Düğün yapamadan Hollanda’ya gitmek zorunda kaldığını anlatan Hatice Bucaköz, “Evlendiğim yıl şartlar uygun olmadığı için gelinlik giyemedim. Ama gelinlik giyme hayali içimde kaldı. Bunu geç de olsa gerçekleştirdiğim için mutluyum” dedi.

Mehmet OKUR/DHA