Kültür - Sanat 45. İstanbul Müzik Festivali başladı
Paylaş
45. İstanbul Müzik Festivali başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali, 29 Mayıs Pazartesi akşamı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen Açılış Töreni ve Konseri’yle başladı

Sunuculuğunu Ceylan Saner’in üstelendiği 45. İstanbul Müzik Festivali Açılış Töreni, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın açış konuşmasıyla başladı.

Bülent Eczacıbaşı konuşmasında, “İstanbul’un dünya standartlarında bir uluslararası festivali olması hedefiyle çıktığımız bu yolda, kırk beş yıl içinde yarattığımız değerleri görmek bizlere mutluluk ve gurur veriyor. Ne mutlu ki bugün, ‘bir müzik festivalini başarılı kılan özellikler nedir?’ sorusunun yanıtlarını 45. İstanbul Müzik Festivali’nde bulabiliyoruz. Kırk beş yıldır ülkemizde klasik müzik sevgisi ve beğenisinin gelişimine katkıda bulunan, programında hem klasik müziğin yıldız isimlerine hem de genç yeteneklere yer veren, köklü olduğu kadar kendini yenilemenin önemine inanan bir festivalimiz var. İstanbul Müzik Festivali’nin düzenlendiği kenti kültür ve sanatla dönüştüren, eser siparişleriyle güncel kültür birikimini zenginleştiren, sanatçılar için uluslararası başarıların kapılarını açan, izleyicilerine müziğin evrensel diliyle nefes alabilecekleri bir alan yaratırken en iyi ve en farklıyı keşfetme olanakları sağlayan bir etkinlik olması için çalışıyoruz.” dedi.



Törende İstanbul Müzik Festivali’ne desteklerinden dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş Belediyesi, Fatih Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ile festivale mekân desteği veren Süreyya Operası, Boğaziçi Üniversitesi ve İş Sanat temsilcilerine birer teşekkür plaketi verildi.

Haberin Devamı