Dünya 45 kişiye 'kılık kıyafet' gözaltısı

45 kişiye 'kılık kıyafet' gözaltısı

Paylaş
45 kişiye 'kılık kıyafet' gözaltısı

Nijerya'da bir doğum günü partisinde, İslami geleneklere uygun olarak giyenmediği tespit edilen 45 kadın ve erkek gözaltına alındı. Erkeklerin, saçları uzun olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi

Nijerya’nın kuzeyinde, doğum günü partisinde dini geleneklere aykırı giydiği gerekçesiyle 45 kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü. Şeriat uygulamalarından sorumlu birimin Sözcüsü Muhammed Yusuf Yola, ülkenin kuzeyindeki Kano kentindeki otelde düzenlenen doğum günü partisinde İslami geleneklere uygun olarak giyenmediği tespit edilen 45 kadın ve erkeğin gözaltına alındığını belirtti. Erkeklerin saçlarının uzun olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildiriliyor.

HEPSİ MÜSLÜMAN


Nijerya’nın 37 eyaletinden 9’unda resmi olarak uygulanan yeni düzenleme kapsamında son dönemlerde aralarında hayat kadınlarının da bulunduğu 155 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Yola, gözaltına alınanların hepsinin Müslüman olduğunu ifade etti.

'Şeriat kurallarının uygulanması ve toplumun ahlak bozukluğundan kurtulması amacıyla' tüm çabayı göstereceklerini belirten Yola, bu ayın başlarında kısa spor pantolon ve kolsuz tişört giyen genç taksi sürücülerinin de gözaltına alınacağını açıklamıştı.

Yola’nın bu açıklamasının ardından kurallara uyulduğu gerekçesiyle şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi.

Kano bölgesindeki din polisinin, geçmiş dönemlerde sadece saçlarını örtmeyen, vücudunun çeşitli bölgeleri açık kadınları hedef aldığı ileri sürülüyor.

AA

Haberin Devamı