Gündem 45 yıl sonra içme suyuna kavuştular

45 yıl sonra içme suyuna kavuştular

Paylaş
45 yıl sonra içme suyuna kavuştular

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Bunca yıl sonra, mutlu sona ulaştık. Uzun yılların özlemi bu şekilde giderilmiş oldu"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’ın eteğinde yer almasına ve Doğancı Barajı’na komşu olmasına rağmen 45 yıldır su sıkıntısı çeken Güneybayır köyünü suya kavuşturduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Altepe, Güneybayır köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yatırımla Soğukpınar-Karaıslah ve Güneybudaklar köylerinin su kapasitesinin 2 kat artırıldığını belirtti. Bursa’da sıkıntı neredeyse orada olduklarını, yıllardır çözülemeyen sorunları çözüme kavuşturduklarını ifade eden Altepe, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın girişimleriyle başlattıkları çalışmayla Güneybayır köyünü 45 yıl sonra suya kavuşturmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Altepe, su ve yolun medeniyetin ölçülerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Hayatta su kadar önemli bir ihtiyaç yok. Suyun olmadığı yerde hayat yok. Bölge halkı uzun yıllar sıkıntı çekti. Bunu defalarca dile getirdiler. Bunca yıl sonra, bugün için mutlu sona ulaştık. Uzun yılların özlemi bu şekilde giderilmiş oldu. Çekilen sıkıntılar inşallah geride kaldı. Güneybayırı’mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Haberin Devamı

Güneybayır köyünü Aras Deresi’nden çektikleri 20 kilometrelik şebekeyle suya kavuşturduklarını, aynı derenin 3 köyü daha beslediğini kaydeden Altepe, 20 kilometrelik su şebekesinin bölgenin temiz su kapasitesini 2 kat artırdığını, 20 litre/saniye olan şebeke suyu kapasitesinin, 40 litre/saniyeye çıktığını bildirdi.

Altepe, çalışmaların 1,2 milyon TL’ye mal olduğunu kaydetti. Güneybayır köyüne suyun ulaştırılmasında emeği geçen Soğukpınar köyü muhtarı Mehmet Şirin de 45 yıl önce dönemin yetkili mercileri tarafından düzenlenen ve teknik nedenlerle Güneybayır’a su verilemeyeceğini ifade eden raporu okudu. Şirin, şunları söyledi:

"Her şey, geçtiğimiz Ramazan ayında Güneybayır köyü muhtarı Mehmet Gezen’in bana telefon etmesi ve köyde iftar açacak içme suyunun bulunmayışını aktarmasıyla başladı. Daha sonra girişimlerimiz neticesinde büyükşehir belediyemizin şefkat elini gördük. İnsanlığın, Müslümanlığın, komşuluğun gerekleri yerine getirildi. Su için ağlayan insanların artık gülmesi bizleri de mutlu etti. Başkan Altepe’ye teşekkürü bir borç biliyoruz. 45 yıl sonra bu insanların yüzü güldü."
Törene, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ve Güneybayır köyü muhtarı Mehmet Gezen ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

AA