Siyaset 450 bin TL'lik Bitcoin server'ı çaldılar
Paylaş
450 bin TL'lik Bitcoin server'ı çaldılar

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan bir elektronikçiye gece saatlerinde giren ve 450 bin TL değerindeki Bitcoin serverlarının bulunduğu cihazı çalan iki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Akyazı ilçesi Ada Caddesi üzerinde bulunan Y.E.A.’ya ait elektronik dükkanına aynı gecede 3 kere gelen hırsızlar, 450 bin TL değerindeki Bitcoin serverlarının bulunduğu cihazı, 6 laptop ve cep telefonunu çalarak kayıplara karışmıştı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızlık olayını gerçekleştiren 27 yaşındaki R.A. ile 33 yaşındaki V.A.’yı yakalamıştı.

2 HIRSIZ TUTUKLANDI


Şahıslar sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. İki hırsız çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevi’ne gönderilirken, hırsızların adliyeden çıkarılması sırasında mağdur yakınlarının hırsızlara tepki gösterdiği öğrenildi.

BITCOIN NEDİR?

Bitcoin herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Virgülden sonra 100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Ayrıca Derin Ağ'da en çok kullanılan para birimidir.


Bitcoin nasıl alınır? (Bitcoin nedir? Bitcoin cash nedir, nasıl alınır?)

Haberin Devamı