Gündem Öcalan'ın 'hobi odası' hazır

Öcalan'ın 'hobi odası' hazır

Paylaş
Öcalan'ın 'hobi odası' hazır

Tamamlanan yeni cezaevine önce Abdullah Öcalan alınacak. PKK elebaşının 10 yıl kaldığı cezaevi, idare binası olacak

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yanına getirilecek mahkumlar için yaptırılan cezaevi tamamlandı. Özel olarak donatılan cezaevinde Abdullah Öcalan da kalacak. Cezaevine Öcalan'ın alınmasından sonra nakil ile gelecek mahkumların kabul edileceği bildirildi. Öcalan cezaevinin 'hobi odasında' günde en az 1 saat haftada en fazla 10 saat diğer mahkumlarla görüşebilecek.

Haberin Devamı

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra konulduğu İmralı Adası'nda yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan ile aynı cezaevinde tutulacak mahkumların önümüzdeki günlerde nakledileceği öğrenildi. Çevresi 6 metre boyundaki duvarlar bulunan cezaevin yaklaşık 1 yılda 5 milyon dolara mal olduğu belirtildi. Cezaevinde 7'şer metrekareden oluşan toplam 9 bölümün birinde Öcalan'ın da kalacağını belirtildi.

İmralı Adası'nda 1000 metrekarelik alanı kaplayan yeni cezaevi Öcalan'ın halen kaldığı cezaevinin hemen önünde inşa edildi. Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın bu cezaevine nakledilmesi nedeniyle kullandığı eski cezaevinin idare binası olarak kullanılacağı belirtildi. Cezaevine buradan girişin sağlanacağını belirten yetkililer, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Cezaevinde Öcalan ile toplam 9 kişi kalacak. Bunların bulunduğu bölümlerin larının önünde havalandırma bulunuyor. Günün belirli saatlerinde modern olarak inşa edilen cezaevindeki mahkumlar 'Hobi odası' denilen el işleri yapabilecekleri odada bir araya gelebilecek. Cezaevi çok özel yapıldı. Çok sayıda kamera ile donatıldı. Öcalan ve diğer mahkumların avukatlarıyla açık görüşmesi, aileleriyle cam bölüm arısında konuşması için oda bulunuyor. Ayrıca her koğuşun önünde havalandırma bölümü var.”

Fuat KARS/ BURSA, (DHA)