Spor 47 fanatiğe 1500'er lira ceza

47 fanatiğe 1500'er lira ceza

Paylaş
47 fanatiğe 1500'er lira ceza

Fenerbahçe-Beşiktaş futbol takımlarının yapacağı maç öncesinde Barbaros Bulvarı ve Zincirlikuyu metrobüs durağında çıkan olaylar nedeniyle 47 kişi gözaltına alındığı belirtildi

Yakalanan kişilere 5149 sayılı kanuna dayalı olarak işlem yapıldı ve 1500’er lira para cezası kesildi. Maç öncesinde Beşiktaş meydanında toplanan yaklaşık bin Beşiktaş taraftarı Barbaros Bulvarı’ndan Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'na yürüyüşe geçmişti. Bu sırada yoldan geçen otomobillerin üzerine taş ve bira şişesi fırlatan bazı siyah beyazlı taraftarlar Zincirlikuyu’da bulunan metrobüs durağında da taşkınlığa devam etti.

Haberin Devamı

Yolcu almak için bekleyen metrobüslere saldırıp camlarını kıran taraftarlar daha sonra aynı metrobüslere binerek Kadıköy’e gitmişler, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda çevreyi kırıp dökerek maddi zarara neden olmuşlardı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Spor Asayiş Büro ekipleri Barbaros Bulvarı, Zincirlikuyu ve hemen arkasından Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda yaşanan maddi zarara yol açan olaylarla ilgili 47 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişiler ifadelerinin alınmasının ardından haklarında spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair 5149 kanuna göre işlem yapıldı. Gözaltına alınan kişilere ayrıca 1500’er lira para cezası kesildiği belirtildi.Yetkililer olayla ilgili çekilen görüntülerin incelemesinin sürdüğünü gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini söylediler.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)