Gündem '48 bin kişi Afrin'den ayrıldı'

'48 bin kişi Afrin'den ayrıldı'

Paylaş
'48 bin kişi Afrin'den ayrıldı'

Birleşmiş Milletler, son birkaç günde Afrin'den 48 bin kişinin ayrıldığını duyurdu

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi sözcüsü Linda Tom, Afrin'den kuzeydeki çatışmalar nedeniyle son birkaç günde yaklaşık 48 bin kişinin ayrıldığını söyledi. Tom, ayrıca Şam'ın kırsalındaki Doğu Guta'dan da son birkaç günde 12-16 bin kişinin tahliye edilebildiğini belirtti.


'RAHATSIZ EDİCİ BİLGİLER ALIYORUZ'


BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Şamdasani de bugünkü basın toplantısında 'Afrin’den, hava ve karadan saldırılar sonucu sivillerin öldüğü ve yaralandığı ve YPG’nin sivillerin şehirden uzaklaşmasına izin vermediği yönünde çok rahatsız edici bilgiler alıyoruz' dedi.


'SADECE PYD İLE BAĞLANTILILAR İÇİN ÇIKIŞ VAR'


Sadece PYD veya YPG yönetiminde bağlantılara sahip vatandaşların Afrin merkezden çıkmasına izin verildiğini dile getiren BM yetkilisi, Suriye hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgeye ulaşanların da para karşılığında hareket etmesine izin verildiğini söyledi.


'YERLEŞİMLERE ROKET SİSTEMİ KURULUYOR'


Şamdasani, 'Yerel sakinlerden aldığımız bilgiye göre, çatışan taraflar füzelerini meskun mahallelere kuruyor' dedi.

Bölgedeki insani durumun giderek kötüleştiğini dile getiren sözcü, çatışmalar sırasında sivilleri korumanın önemine vurgu yaptı. Çatışma yaşanan yerleri terk etmelerine izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Sputnik Türkiye