Dünya 480 bin dolar'lık elbise

480 bin dolar'lık elbise

Paylaş
480 bin dolar'lık elbise

Judy Garland'ın 1939 tarihli "Oz Büyücüsü" filminde giydiği mavi beyaz elbise, Los Angeles'ta yapılan açık artırmada 480 bin dolara satıldı

Amerikalı oyuncu Judy Garland’ın 1939 tarihli "Oz Büyücüsü" filminde giydiği mavi beyaz elbise, Los Angeles’ta yapılan açık artırmada 480 bin dolara satıldı. Beverly Hills’teki Julien’s Müzayede Evi’ndeki açık artırmada o sıralar 17 yaşında olan Garland’ın elbisesi için adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu yaklaşık yarım milyon dolar ödedi.

Haberin Devamı

Garland’ın filmin çekimlerinin ilk iki haftasında giydiği benzer bir elbise ise geçen yıl California’daki Profiles in History Müzayede Evi’nde yapılan açık artırmada 910 bin dolara alıcı bulmuştu. Julien’s Müzayede Evi’nde yapılan açık artırmada Marilyn Monroe’nun 1954 tarihli "Dönüşü Olmayan Nehir" filminde giydiği mor etek 50 bin dolara, yine Monroe’ya ait bir gömlekle pantolon 44 bin dolara, Julie Andrews’ın "Müziğin Sesi" filminde giydiği elbise 38 bin dolara, Jaclyn Smith’in "Charlie’nin Melekleri"de giydiği elbise 15 bin dolara, Steve McQueen’in yarışçı montu 50 bin dolara ve John Belushi’nin "The Blues Brothers" filminde taktığı güneş gözlükleri de 17 bin dolara satıldı.

AA