Ekonomi 4/C mahkemeye gidiyor

4/C mahkemeye gidiyor

Paylaş
4/C mahkemeye gidiyor

Başbakan Erdoğan'la yapılan son görüşmeden de uzlaşma çıkmayınca, 4/C'nin iptali için dava açılması kararlaştırıldı

60 gündür süren TEKEL eyleminde artık haklar sokakta değil mahkeme salonunda aranacak.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu şunları söyledi: "Başbakan 4/C uygulamasından geri adım atılmayacağını belirtti. TEKEL işçilerinin çözümü için sağduyulu olma konusunda çaba sarf etme ve sorunun masa başında çözülmesi için duyarlılık çağrısı yapıyoruz.

4C'nin iptali için hukuki sürecin başlatılmasına karar verdik. Hemen Danıştay'a iptal davası açılacak. Türkiye'nin dört bir yanından 20 Şubat'ta Ankara'da dayanışmak için toplanılacak. Konfederasyonlar ortak bir mücadelenin daha etkin olması için görüş belirleyecek."

Geçtiğimiz hafta 6 konfederasyonun katılımıyla yapılan toplantıda hükümetle görüşme için bir hafta süre tanınmış ve eylem kararının 12 Şubat'ta açıklanmasına karar verilmişti.

Hak-İş'in çekilmesinin ardından 5 konfederasyon bugün yeniden biraraya geliyor. KESK ve DİSK geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda 4 Şubat'taki bir günlük iş bırakma eylemine Türk-İş'in yeterince sahip çıkmadığı ve etkin katılmadığı eleştirisi yapmış; daha etkin bir eylem beklentisini ifade etmişti.

"İPTAL EDİLİRSE, İŞÇİLER İŞSİZ KALIR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise, konfederasyonların 4/C'yi mahkemeye götürme kararı sonrası yaptığı açıklamada, "Dava açılır, 4/C iptal edilirse, işçiler işsiz kalırlar" diye konuştu

Haberin Devamı