Türkiye (Son Dakika) 5 arkadaş denizde kayboldu

5 arkadaş denizde kayboldu

Paylaş
5 arkadaş denizde kayboldu

Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 arkadaş kayboldu. Yaşları 25 ile 30 arasında değişen gençlerin aileleri ve yakınları güvenlik birimlerini haberdar etti

Yaşları 25 ile 30 arasında değişen 5 kayıbın isimleri şöyle; Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi

Haberin Devamı

EVDEN HAVLULARINI ALIP ÇIKTILAR

Edinilen bilgiye göre 5 arkadaş dün tatil için geldikleri evden sadece havlularını alıp sahile gitti. Bir deniz bisikleti kiralayan 5 kişi bu bisikletle denize açıldı ve bir daha da kendilerinden haber alınamadı. Gençlerin yakınları ve arkadaşları durumdan bu sabah güvenlik birimlerini haberdar etti.

ARAMALAR SONUÇ VERMEDİ

Kumburgaz sahilinde kiraladıkları deniz bisikletiyle dün denize açılan 5 gençten haber alınamıyor. Sahil Güvenlik ekiplerinin havadan ve karadan yaptığı arama çalışmasından bir sonuç alınamadı. Edinilen bilgiye göre, yaşları 25 ile 30 arasında değişen Serdar Demir, Mikail Çelik, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi dün öğle saatlerinde deniz bisikleti kiralayarak denize açıldı. Kendilerinden bir daha haber alınamayan gençleri bulmak için Sahil Güvenlik ekipleri havadan ve karadan arama çalışması başlattı. Yapılan arama çalışmasından bir sonuç elde edilemedi. Kayıp gençlerine yakınları kendilerine yardımcı olmayan yetkililere tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İKİ KARDEŞİNDEN HABER ALAMAYAN EVİN DEMİR KONUŞTU

İki kardeşinden haber alamayan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi Emine Evin Demir durumu ilgili makamlara ilettiklerini belirtirken Sivil Savunma, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve güvenlik güçleri ile diğer ilgili ekiplerin arama çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Demir, çalışmalara havadan da destek verildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirerek, şunları kaydetti: "Dün kardeşlerimden haber alamadıktan sonra telefonla aramaya başladık. Telefonlarına cevap vermeyince yazlığa geldik. Çilingirle kapıyı açtırdık, telefonlarının evde olduğunu gördük. Telefonlarını evde bırakıyorlar, komşular mayolarını alıp evden çıktıklarını gördüklerini söylüyor. Görgü tanıklarının yetkililere bilgi vermesini bekliyoruz, herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum."

Demir, kardeşleri ve arkadaşlarının deniz bisikletini kiraladıkları kişinin de ifadesinin alındığını anımsatarak, "Can yeleği konusu çelişkili. Gidiş saatleri çelişkili. Olayla igili bazı çelişkiler var, bu noktaların da açıklığa kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Demir, Kumburgaz Polis Merkezi’nde bekleyişlerini sürdürdüğünü belirterek, duyarlı vatandaşlardan da arama çalışmalarına destek beklediklerini dile getirdi.