Yaşam 5 bin metrede basketbol

5 bin metrede basketbol

Paylaş
5 bin metrede basketbol

Basketbol Milli Takımlarının sponsoru THY, A Millilere destek için 'Türkler Uçuyor' adlı bir reklam filmi çektirdi

Basketbol Milli Takımlarının ana sponsoru olan THY, A Milli Basketbol Takımına destek için çektirdiği 'Türkler Uçuyor' reklâm filminde 5 bin metrede basketbol oynanırken, 250 kilometre hızla smaç basıldı.

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımı için yapılan reklam filmi ile ilgili THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Türkler Uçuyor' isimli reklam filminin çekimleri için önce İzmir, ardından Eskişehir'deki atlama noktaları araştırıldı.

Son olarak Dünya Basketbol Şampiyonasının da yapılacağı Kayseri'deki atlama noktasında karar kılındı.

7 MİLLİ PARAŞÜTÇÜ GÖREV ALDI

7 milli paraşütçünün görev aldığı çekimlerde normal atlama yüksekliğinin üzerine çıkılarak 5 bin metreye ulaşıldı. İki gün süren deneme atlayışlarının ardından üç gün boyunca gökyüzündeki basket şovu kayda alındı. Çekimler için pota ve basket topları özel olarak yeniden üretildi.

7 KİLOLUK TOP

Paraşütçülerle aynı hızda düşebilmesi için basket toplarının ağırlığı 7 kiloya sabitlendi. Maç sırasında her basket topu bir kez kullanılabildiği için toplamda 84 top kullanıldı. Her bir smaç 250 kilometre hızla potayla buluştu. Çekimlerde yurtdışından getirtilen ve aksiyon sahnelerinin çekimlerinde tercih edilen "go pro" kamerası kullanıldı. Paraşütçülerin kasklarına yerleştirilen 7 kamera da aynı anda kayıttaydı.

Haberin Devamı

Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan başta olmak üzere A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncularının tam kadro katıldığı çekimler, İstanbul'daki planlar ile son bulduö denildi.

Rabarba Dijital Ajansı tarafından gerçekleştirilen "Türkler Uçuyor" reklam filminin yönetmenliğini Emre Şahin yaptı.

Murat ÇAKIR /İstanbul DHA