Gündem 5 gün boyunca yağmur var

5 gün boyunca yağmur var

Paylaş
5 gün boyunca yağmur var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun batı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı Trakya'da 6 ila 8 derece, Ege ile Marmara'nın güney ve doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile ülkemizin güneydoğu bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

SEL, BUZLANMA VE DON UYARISI

Yağışların; İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ülkenin doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.