Gündem 5 kişinin katili tükürüğünden yakalandı

5 kişinin katili tükürüğünden yakalandı

Paylaş
5 kişinin katili tükürüğünden yakalandı

Van'ın Erciş İlçesi Çelebibağ Beldesi'nde yaklaşık 5 ay önce anne ve 4 çocuğunun katledilmesi olayının ayrıntıları ortaya çıktı

9 Kasım 2010 günü Çelebibağ Beldesi’nde anne Saide Aslan, çocukları 18 yaşındaki Sinan, 14 yaşındaki Pınar, 7 yaşındaki Fatma ve 4 yaşındaki Mevlüt’ün bıçaklanarak öldürülmesi olayını çözebilmek için Erciş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tahsin Şen başkanlığında rütbelilerden oluşan 8 kişilik özel bir ekip oluşturuldu.

Toplu cinayeti araştıran jandarma evdeki kilim, perde, yatak, kanepelerden yüzlerce parça delil ve kan izi aldı. Jandarma bu delilleri, Van ve Ankara’daki kriminal laboratuvarlara gönderdi.

Jandarma ayrıca aralarında Recep Cingöz’ün de bulunduğu 300’ün üzerinde kişinin ifadesine başvurdu. Kriminal laboratuvardan gelen sonuçları titizlikle inceleyen jandarma, evdeki bir yastıkta Cingöz’ün tükürüğüne rastladı. Daha sonra Cingöz’ün yakın arkadaşlarını gözaltına alan ve ifadelerine başvuran jandarma, şüphelinin her anını da takibe aldı.

Evden aldığı 2 bin lirayı 10 gün önce harcamaya başlayan Cingöz’ün gittiği her noktaya da jandarma kendi elemanlarını yerleştirdi. Delilleri somutlaştıran jandarma, daha sonra Recep Cingöz’ü gözaltına alarak sorguladı. Cingöz, yapılan çapraz sorguda suçunu itiraf etti.

SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

Katliam şüphelisi Cingöz çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, cinayetleri de soğukkanlılıkla anlattı. Akrabası olan ailenin evinde para olduğunu bildiği için gece yatıya gitiğini itiraf eden Cingöz, ilk olarak 18 yaşındaki yürüme engelli Sinan’ı odaya kilitleyip, yan odadaki sandığın içindeki paraları aldığını belirtti.

Bu sırada Saide Aslan’ın uyanıp, eve hırsız girdiğini düşünerek mutfaktan aldığı bıçakla kendisine saldırdığını kaydeden Cingöz, boğuşma sırasında elinden aldığı bıçakla Saide Aslan’ı defalarca bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi.

GÖRGÜ TANIĞI BIRAKMAMAK İÇİN ÖLDÜRDÜ

Recep Cingöz, boğuşma sırasında uyanan 14 yaşındaki Pınar’ı da öldürdükten sonra, tanık bırakmamak için yan odada yatan 7 yaşındaki Fatma ve 4 yaşındaki Mevlüt’ü de tüm yalvarmalarına rağmen öldürdüğünü anlattı.

Son olarak da engelli Sinan’ı kilitlediği odaya girip, onu da bıçak darbeleriyle öldürdüğünü ve 2 bin ile cinayetlerde kullandığı bıçak ve evin anahtarını alarak evden çıktığını belirtti.

BIÇAĞI VE ANAHTARI TOPRAĞA GÖMMÜŞ

Bıçağı ve anahtarı toprağa gömdüğünü söyleyen Recep Cingöz, Saide Aslan’ın evine yaklaşık 700 metre uzaklıktaki evinde normal hayatını sürdürdü.

Cingöz’ün olaydan önce esrar içtiği ve daha önce de hırsızlıktan sabıkasının bulunduğu belirlendi. Bu arada jandarma, Cingöz’ün evinin bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Osman BEKLEYE/DHA

2