Gündem 5 lira için abisini öldürdü

5 lira için abisini öldürdü

Paylaş
5 lira için abisini öldürdü

Abisinden 5 lira borç isteyen ama alamayan kardeş, onu bıçakla öldürüp balkondan attı

Alanya´ya bağlı Çıplaklı Beldesi Merkez Mahalle´de aynı binada oturan iki kardeş, dün akşam saat 18.00 sıralarında tartıştı. Tartışmanın ardından küçük kardeş Muhammet Deveci, ağabeyi Veli Deveci'yi karnından bıçaklayıp birinci katta bulunan evin balkonundan attı. Muhammet Deveci ağabeyinde emanet olarak bulunan 07 H 0822 plakalı ticari taksiyle olay yerinden kaçarken, yaralı Veli Deveci ise Alanya Devlet Hastanesi´ne götürüldü. İç organları ciddi şekilde zarar gören Deveci, hastanede yaşamını yitirdi.

TATBİKAT YAPTIRILDI

Haberin Devamı

Saat 23.00 sıralarında Konya'nın Güney İlçesi´nde polis tarafından yakalanan cinayet zanlısı Muhammet Deveci, bugün Alanya Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından teslim alınarak ilçeye getirildi. Zanlının jandarmadaki sorgusunun ardından Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı´nın da katılımıyla olayın gerçekleştirildiği evde geniş güvenlik önlemleri altında tatbikat yaptırıldı.

BORÇ İSTEMİŞ, VERMEYİNCE ÖLDÜRMÜŞ

Savcı tarafından olay yerinde sorgulanan ve cinayeti nasıl işlediğini anlatan Muhammet Deveci´nin, "Abimden 5 TL borç istedim, vermeyince sinirlendim. Önce küfürleştik, ardından kavga etmeye başladık. Bu sırada balkona çıktık. Boğuştuğumuz sırada üzerimdeki bıçağı karnına sapladım. Daha sonra korkuluklara yaslanan abim beni aşağı atmadan ben onu ittirince balkondan düştü. Ben de panik içinde olay yerinden kaçtım" dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Zanlı Deveci tutuklanırken, ağabey Veli Deveci'nin cesedi ise otopsi için Antalya'ya gönderildi.

Özgür YILMAZ / ALANYA -DHA