Gündem '5 milyon doları rüyamda görmedim'

'5 milyon doları rüyamda görmedim'

Paylaş
'5 milyon doları rüyamda görmedim'

'5 milyon doları rüyamda görmedim'

Emekli Tümamiral İlker Güven’in eşi Sunahanım Güven, “Eşim, Ergenekon soruşturması sürecinde cemaat mensubu olduğu iddia edilen M.Ö. ve A.Ç. isimli kişilere düzenli bilgi ve belge sağlayıp, karşılığında çuval içinde 5 milyon dolar aldığı” demişti.

Haberin Devamı

Bu suçlamalar üzerine İlker Güven, Sunahanım Güven’e boşanma davası açmıştı. Eşinin suçlamalarına yanıt vermek için basın toplantısı düzenleyen İlker Güven, 5 milyon dolar aldığı iddiasını “Habis bir aklın ürünü. Bu paralı rüyamda bile görmedim” sözleriyle yalanladı.

‘PAŞA KIZI DEĞİL’

İlker Güven, “Sunahanım, yalılarda büyümüş bir paşa kızı değildir. Aile yadigarı antikaları ve mücevherleri de yoktur” dedi. İlker Güven, eşine soyadını verdiği için rahmetli eşi Esin Güven’den, ailesinden, emekli oramiraller Metin Ataç, Özden Örnek ve eşleri ile tüm silah arkadaşlarından özür de diledi.

İlker Güven, boşanma davası açtığı eşi hakkında şunları söyledi: Muhtelif kişilerden makamımı kullanarak ticari girişimlerde bulunmuş. 2010 başında Harp Akademileri’ne tanıtım işi için müracaatta bulunduğunu öğrendim. 1. Ordu Komutanlığı’na başvurmuş. Kanser olduğumu, Amerika’da tedavi gördüğümü söyleyerek yardım istemiş.

Haberin Devamı