Gündem '5 saat rehin kaldım'

'5 saat rehin kaldım'

Paylaş
'5 saat rehin kaldım'

Hatay'da dört polisi şehit eden PKK'lıların gaspettiği otomobilin sahibi ilk kez konuştu

Hatay Dörtyol’da teröristlerin geçen pazartesi günü 4 polisi şehit ettikleri saldırıda gasp ederek kullandıkları otomobil Payas Belediye Meclisi üyesi MHP’li Bestami Kılınç’a (45) ait çıkmıştı. Bazı gazeteler bu durumu “Hain saldırıda kullanılan araç MHP’li ye ait çıktı” şeklinde vererek terör olayının bir takım çevrelerce düzenlendiği imasını yapmıştı.

Haberin Devamı

‘5 kişi yolumu kesti’

Aracın sahibi Bestami Kılınç dün şunları anlattı: Öncelikle o gazetenin (Vakit) yazdığı gibi gözaltında değilim. İma edilen her şey çok çirkin. Benim Payas’ta nakliye şirketim var. 26 Temmuz’da işten çıkıp otomobilimle Paşa Yaylası’ndaki ailemin yanına gidiyordum. Ormanlık bölgeden geçerken silahlı 5 kişi yolumu kesti. Telefonumu aldılar. Kendi aralarında Kürtçe konuşuyorlardı. Üzerlerinde tüfek, bomba, roketatar, mermiler vardı. İkisi benimle kaldı, 3’ü aracı alıp gitti. Radyoyu açıp beklediler. Polis aracına saldırı olduğuna dair haberleri dinledikten sonra beni 5 saat sonra bıraktılar. Kendileri de gitti.

‘Öldürecekler diye korktum’

Kılınç, “Üzerimi aramadılar. Arasalardı, MHP’li Belediye Meclisi üyesi olduğuma dair kimliğim vardı. Beni de öldürebilirlerdi. Öldürürler diye korktum. Teröristlerden biri, 2008’de Denizciler Beldesi’nde otoyol turnikelerinde 2 polisin şehit edildiği saldırıya kendisinin de katıldığını söyledi” dedi.

Haberin Devamı

Serbest kalınca yola çıktığını, bir tanıdığının durup kendisini aldığını anlatan Kılınç, “Dörtyol karıştı, polis şehit ettiler. Bir Passat’la yapmışlar’ dedi. Passat deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü” dedi. Bestami Kılınç, maksatlı yapılan haberlerle ilgili yasal işlemde bulunacağını söyledi.

Ümit KOZAN/DHA