Gündem 5 yaşındaki çocuğa gözaltı

5 yaşındaki çocuğa gözaltı

Paylaş
5 yaşındaki çocuğa gözaltı

Mardin'in, Nusaybin İlçesi'nde korsan gösteri yapan grubun polisle çatışması sırasında 5 yaşındaki M.D.'nin gözaltına alınması olayların büyümesine neden oldu

Şirin Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen gruba polis gaz ve basınçlı su ile müdahale ederken, grup polis panzerini taş yağmuruna tuttu.

Polis ara sokaklara kaçan göstercileri kovalarken aralarında M.D. adlı çocuğu da gözaltına almak isterken polis ile orada bulunan halk arasında gerginlik yaşandı.

Polisin gözaltına aldığı M.D.'in serbest bırakılması için mahalle sakinleri ve BDP üyeleri çocuğun serbest bırakılması konusunda polislerle görüştü.

Çocuğun serbest bırakılmayacağını, gözaltına alındığını görenler ile polis arasında gerginlik oldu. Çevik kuvvet ekiplerinin halkı dağıtmaya çalışmasıyla birlikte halk ve polisler arasında çatışma yaşandı.

Göstericilere basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale edildi. Gözaltına alınan M.D.'nin hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilirken, olayların yer yer devam edildiği bildirildi.

M. Ali BULUN/Mardin (DHA)