Türkiye (Son Dakika) 5 yaşındaki Muhammet'in katili: Bana küfrettiği için öldürdüm

5 yaşındaki Muhammet'in katili: Bana küfrettiği için öldürdüm

Paylaş
5 yaşındaki Muhammet'in katili: Bana küfrettiği için öldürdüm

Mersin’in Erdemli ilçesinde, 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Suriye uyruklu 5 yaşındaki Muhammet Derviş’in yakalanan katil zanlısı suçunu itiraf etti. 19 yaşındaki Alican K, 'Bana küfrettiği için öldürdüm' dedi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sokaklarda su ve mendil satan 5 yaşındaki Suriyeli Muhammet Derviş'in öldürülmesinin ardındaki sır perdesini aralamak için özel ekip kurdu. Ekipler, 5 gün boyunca 200’den fazla güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüleri inceledi.

19 YAŞINDAKİ ZANLI İTİRAF ETTİ


Kayıtlardan bir kişinin küçük çocuğu elinden tutup götürdüğünü belirleyen ekipler, zanlının 19 yaşındaki Alican K. olduğunu tespit etti. Alican K’nin olay günü 2 arkadaşıyla tatil için Kızkalesi Mahallesi’nde olduğu belirlendi.



Polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan zanlının, cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Alican K, verdiği ifadede, küçük Muhammet Derviş’i, kendisine küfrettiği için öldürdüğünü öne sürdü. Katil zanlısı Alican K., bu sabah sevk edildiği Erdemli Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine konuldu.

19 EYLÜL'DE CANSIZ BEDENİ BULUNMUŞTU


Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Kızkalesi’nde 3 yıldır ikamet eden Suriyeli Derviş ailesinin çocukları 5 yaşındaki Muhammet Derviş 18 Eylül akşamı eve dönmeyince ailesi küçük çocuğu aramaya çıktı. Bir sonuç alamayan aile çocuklarını sabah saatlerinde de aramayı sürdürdü. Tam da arama esnasında çocuğun duş kabininde cesedi bulundu. Çocuğun babaannesi olduğu belirtilen Emine Derviş olayın şokuyla çocuğun cesedini kucağına alıp 200 metre mesafedeki polis noktasına getirdi. Aileyi polis ekipleri ve çevredekiler sakinleştirdi. Yapılan otopside çocuğun 25 yerinden bıçaklandığı belirlendi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ YÜREK BURKTU


5 yaşındaki Muhammet Derviş’in kaybolduğu 18 Eylül akşamı güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü izleyenlerin yüreğini burktu.





Minik Muhammet elindeki su şişesi ile güvenlik kamerasının açısına giriyor. Sallanarak ve etrafı izleyerek işletmenin kapısına gelen çocuk bir süre burada bekliyor. Elindeki küçük su şişesini sallayıp kendince oyun oynuyor.

Özel ekipler tarafından çevredeki işletmelere ait güvenlik kamerası görüntülerinin saniye saniye izlediği, alınan ifadelerden yola çıkarak soruşturmanın derinleştirildiği ve en küçük bir ipucunun dahi değerlendirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı