Cumartesi Postası 5 yıldızlı değil 5 odalı otel

5 yıldızlı değil 5 odalı otel

Paylaş
5 yıldızlı değil 5 odalı otel

Girişindeki çiçekleri ve ufacık masayı görünce tüm binayı bir ailenin evi sanabilirsiniz. Ama burası sadece 5 odası olan minicik bir otel

Haber: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Şişhane Metrosu’nun Taksim çıkışındaki Şahkulu Bostan Sokak’tan aşağıya doğru yürüyünce kapısında sadece ‘5ODA’ yazan bir bina dikkatinizi çekiyor.Otel deyince aklınıza lobisinde oturulan, havuzuna girilen, spor salonunda ter atılan en az 20 odalı havalı bir yer geliyor değil mi? 5ODA öyle değil işte... Ne spor salonu, ne havuzu, ne de lobisi var. İçeriye girince resepsiyon bankosunu gözünüz arıyor, ama karşınıza sade bir masa çıkıyor. Resepsiyonu arayan gözlerle bakınırsanız, otelin güler yüzlü işletmecisi Şennur Yılmaz hemen sizi uyarıyor: “Otelin resepsiyonu burası; daha ileriye gitmenize gerek yok!”

Otelin işletmecisi Şennur Yılmaz bu ilgi çekici otelin hikayesini şöyle anlatıyor: “Otelin sahibi, erkek arkadaşım Kazım’a (Uzunoğlu) Cihangir’deki evimize yakın bir ofis arıyorduk. Baktığımız yerler hep çok pahalıydı. ‘Bu paraya ofis yerine, bina alırız!’ dedik. Ve 1932 yılında yapılmış, zamanında ev olarak kullanılan bu eski ahşap yeri bulduk. Çok hoşumuza gitti. O kadar sevdik ki gönlümüz burayı ne ev yapmaya, ne de salaş bir konuk evi olarak kullanmaya el verdi. Sonunda mimarımız Fuat Şahinler’le konuşup burayı otel olarak restore etmeye karar verdik. Ahşaplar çürüdüğü için de dekorasyonunu tamamen değiştirdik”.

ODALAR 38 METREKARE

Otelin sahibi Kazım Uzunoğlu aslen turizmci. Türkiye’nin eski turizm acentelerinden Baltaç Turizm’in bugünkü sahibi olan Kazım Uzunoğlu, Elderhostel adlı bir kuruluşun da Türkiye temsilcisi. 55 yaş üzeri Amerikalılar’a turlar düzenleyen Kazım Bey, aynı zamanda Türkiye’ye gelen gruplara ve kişilere özel turlar hazırlıyor. Kazım Uzunoğlu, 5ODA’nın işletmesini kız arkadaşı Şennur Yılmaz’a emanet etmiş. Dış ticaret firması olan Şennur Hanım, aynı zamanda Kanada’ya göçmen olarak gitmek isteyenlerin vize işlemlerini de yapıyor. 5ODA açılınca işleriyle birlikte otelle ilgilenmeye başlayan Şennur Hanım: “Mimarımız burayı sadece beş odası olan bir otele dönüştürdü. Odalar 38 metrekare ve çok ferah. Gelen misafirlerimizin yüzde 99’u yurt dışından. Beyoğlu’na, Galata’ya, Sultanahmet’e, Karaköy’e yakınlığından, bizim misafirperverliğimizden dolayı turistler burayı çok sevdi. İstanbul’un diğer semtlerinde oturanlar bile özel günlerini kutlamak için otelimize geliyor” diye anlatıyor.

Çocukluğu İspanya-Madrid’de geçen Şennur Hanım, üç dil biliyor. Misafirlerle anadilinde konuşmaya gayret ediyor ve onlara her konuda yardımcı oluyor. Sabahları otel misafirlerine kahvaltıyı elleriyle hazırlıyor ve istedikleri saatte odalarına yolluyor. Ezine peynirini, Edremit’ten özel olarak getirilen zeytin çeşitlerini, zahteri, kuru meyve ve omleti kahvaltı tabaklarına mutlaka koyuyor. Kimi zaman konuklara küçük sürprizler hazırlayan Şennur Hanım odalara kek, börek bazen de şerbet ve likör yolluyor. Hastalananlara çorba yapıyor, pirinç haşlıyor. Şennur Hanım: “Bunlar bizim için ufak şeyler ama turistlerin çok hoşuna gidiyor” diyor.

ALERJİSİ OLANLARI DA DÜŞÜNÜYORLAR

Dekorasyonu Kuzey Avrupa yapılarına benzeyen otelin dış cephesine sonradan asansör eklenmiş. Her katta bir odası olan otelde etrafta fazlalık yaratacak hiçbir eşya yok. Her oda farklı renklerde, sade bir anlayışla dekore edilmiş. Mavi, turuncu, gümüş rengi odaları olan yerde özellikle kırmızı renkli oda balayına gelenlere hazırlanıp veriliyor. Otelin her odasında alerji yapmayan çarşaflarla kurulan king size yatak, klima, 32 inç LCD televizyon, i-pod girişli müzik seti, dijital kasa, elektrikli ocak, mini buzdolabı ve DVD var. Buzdolabındaki sular, meşrubatlar, cipslerse diğer otellerin aksine bedava. Otelde tek amaçlarının misafirleri rahat ettirmek olduğunu söyleyen Şennur Hanım yurtdışından gelen müşterilerini isterlerse havaalanından aldıklarını, gitmek istedikleri müze, tiyatro, restoran rezervasyonlarını önceden yaptırdıklarını da ekliyor. Ayrıca eğer herhangi bir maddeye alerjiniz varsa, otel yönetimi bunda da çok hassas davranıyor. Deterjana alerjisi olanların çarşafları ve havluları özel sabunlarla yıkatılıyor, glütene alerjisi olanlara glütensiz ekmekler, hamurişleri yaptırılıyor. Gecesi 140 Euro olan otel çoktan birçok yabancının gözdesi olmuş. Bir kere 5ODA’da konaklayan Şennur Hanım’la kontağı koparmıyor, seneye rezervasyon yaptırmak istiyor. 5ODA’lı bu otelin 5 yıldızı yok ama Trip Advisor, Travel Planner adlı ünlü gezi sitelerindeki yorumlara bakılırsa beş yıldızı şimdiden kapmış.

5ODA-Şahkulu Bostan Sokak No: 16 Beyoğlu, İstanbul 0 212 252 75 04

2

Haberin Devamı