Gündem 50 bin dondurmayı bedavaya getirdiler

50 bin dondurmayı bedavaya getirdiler

Paylaş
50 bin dondurmayı bedavaya getirdiler

Promosyonlu dondurma çubuklarını sahtesinin yaparak, sahte çubukları 50 kuruş karşılığında bakkalara satan çete yakalandı

İstanbul'da para, çek, ehliyet, kimlik, pasaport, diploma, sahteciliğinden sonra şimdi de promosyonlu dondurma çubuklarının sahtesi ortaya çıktı. Bir dondurma firmasının ücretsiz dondurma verdiği kampanyayı fırsat bilen dolandırıcılar, çubukların sahtesini yaptı. Topkapı’da bir atölyeye baskın yapan polis 2 bin sahte dondurma çubuğu ele geçirdi.

Haberin Devamı

Sahtecilikle ilgili bir kişi gözaltına alındı. İstanbul’da bir dondurma firmasının uyguladığı “Logolu çubuğu getirene ikincisi bedava” promosyonunda dondurma çubuklarının sahtesinin yapıldığını ihbarı üzerine harekete geçen polis, Topkapı’da bir atölyeye baskın düzenledi. Baskında piyasaya sürülmeye hazır basımı tamamlanmış bin dondurma çubuğu, bin boş dondurma çubuğu ele geçirildi.

Promosyon işleri yaptığı öğrenilen işletme sahibi Vural Y. gözaltına alındı. Sahtecilerin firmanın bilgisayarda taklit ettikleri logosunu boş dondurma çubuklarını bastıktan sonra tanesi 50 kuruş karşılığında bakkallara sattıkları belirlendi.

Yapılan araştırmada iki ay içinde 50 bin sahte logolu çubuğun marketler aracılığı ile firmaya geri döndüğü ortaya çıktı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen Vural Y., sahte promosyon dondurma çubuğu bastığı itiraf etti ancak ancak bunu başka birinin yaptırdığını söyledi. Vural Y. polisteki sorgusunun ardından Fatih Adliyesi'ne sevk edildi. Polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/DHA