Gündem '50 bin liram olsa etimi satmam'

'50 bin liram olsa etimi satmam'

Paylaş
'50 bin liram olsa etimi satmam'

Sanığın cinayetle suçlayıp, 'Para teklif etti' dediği kadın kendini savundu

Adana’da taksici Halil Çiçek’i (53) bıçaklayarak öldürüp üzerindeki cep telefonu ve cüzdanını aldığı iddia edilen Mustafa Eşidir’in (28), ‘Cinayeti 50 bin lira karşılığında üstlenmemi istedi” dediği kadın D.H. (28), tanık olarak dinlendiği duruşmada “Benim 50 bin liram olsa, önce aç karnımı doyururum, etimi niye satayım?” dedi.

Haberin Devamı

Kabasakal Köyü yakınlarında 31 Ağustos 2009’da taksici Halil Çiçek, 01 T 1101 plakalı taksisinde 14 yerinden bıçaklanmış halde ölü bulundu. Çiçek’in katilini araştıran jandarma ekipleri, taksiciyle en son kavga ettiği öne sürülen ve erkeklere para karşılığında kadın pazarladığı iddia edilen Mustafa Eşidir’i takibe aldı. Takip devam ederken, jandarmayı arayan ve adı açıklanmayan bir kadın, cinayeti sevgilisi Mustafa Eşidir’in işlediğini ihbar etti. Bunun üzerine yakalanan Eşidir önce cinayeti kabul etmedi, çapraz sorgu sonunda ise suçunu itiraf etti. Eşidir, tutuklandığı mahkemede şöyle dedi:

“Bir süre önce yanımdaki kadınlardan birini taksici Halil Çiçek ile bir yere göndermek istedim. Bana telekızları aracına almayacağını söyledi. Hakaret edip, ‘Ben o.... parası yemem’ dedi. Bu yüzden kavga etmiştik. Benim yüzüme sert bir cisimle vurdu. Olay günü de esrar ve alkol alıp taksisine bindim. Kabasakal tarafına gittik. Kendisine ders vermek istedim. Olayı hatırlatınca tartıştık. Bu arada bana doğru dönünce bir şey yapacağını sanıp, yanımdaki bıçağı bir kaç kez göğsüne sapladım. Elini cep telefonuna götürünce sırtından da bıçaklamaya devam ettim. Daha sonra da kaçtım.”

Haberin Devamı

SÜREKLİ İFADE DEĞİŞTİRDİ

Hakkında ‘cinayet’ suçundan ömür boyu, ‘hırsızlık’ suçundan da 3- 7 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan Eşidir, Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada ise taksiciyi, kız arkadaşı D.H.’ye tecavüz ettiği için öldürdüğünü öne sürüp, “İkisini yüzleştirecektim. Kadın gelmeyince tartıştık. Sopa almak için arabaya eğildiği sırada sırtına bıçakla vurdum” diyerek kendini savundu.

Eşidir, 2’inci duruşmada da ifade değiştirerek, “Bu cinayeti D.H. işlemiş. Ben de para karşılığı üzerime aldım. 50 bin TL karşılığında üstlendim. İnandırıcı olsun diye de ölenin gömleği ile telefonunu bana getirdiler. Hatta daha inandırıcı olması için ölenin telefonu ile kendi öz annemi bile aradım, anneme ‘Adam vurdum’ dedim. Parayı almadığım için bu gerçekleri anlatıyorum” dedi.

‘PARAM OLSA AÇ KARNIMI DOYURURDUM’

Haberin Devamı

Tanık olarak dinlenen D.H. ise sanığın yalan söylediğini öne sürdü. Fuhuş yaparak hayatını kazanmaya çalıştığını anlatan D.H., sanığın kendisine evlilik teklif ettiğini, ancak kabul etmediğini ileri sürerek şunları söyledi:

“Bana kullandığım uyuşturucu haptan getirmişti. Onu da kabul etmedim. Bu haplardan kendisi alıp, yanında tanımadığım birisiyle birlikte taksiye binmişler. Sonra köye gitmişler. Karanlıkmış. Taksici oğlunu telefonla ararken bıçaklamışlar. Bana bunları Mustafa’nın evinde kaldığı ‘Banu’ takma isimli bayan anlattı. Jandarma gelip, benim odamı döküp araştırma yaptı. Sonra ben Mustafa’nın kaldığı evi gösterdim. Orada yakalandı. Ben kendisine 50 bin lira teklif etmişim. Benim bir kere 50 bin liram olsa, aç karnımı doyururdum. 50 bin liram olsa etimi satmazdım. Bunların hepsi yalan. Hep yalan söylüyor. Üstelik benim ölen taksici ile aramda hiç bir sorun da yoktu. Ayrıca Mustafa ile ben bir defa beraber oldum. Kaldığı bayanın yanında da bir gün çalıştım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SUÇLU KİMSE CEZALANDIRILSIN’

Öldürülen taksicinin eşi Ülker Çiçek (52) de, sanığın doğru söylemediğini belirterek, “Eşimle sanık arasında kavga olduğu yalan. Olsa söylerdi. Kocam koltuğunda bıçaklandığı için araçtan dahi çıkamamıştır. Her seferinde kendisini kurtarmaya yönelik ifade değiştiriyor. Eşimin cüzdanı ve cep telefonu üzerinde bulunmadı. Suçlular kim veya kimlerse cezalandırılsın” dedi.

Mahkeme heyeti, tanık ifadesinde geçen ‘Banu’ takma adlı kadının tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)