Gündem 50 kazan pilav dağıttılar

50 kazan pilav dağıttılar

Paylaş
50 kazan pilav dağıttılar

635'inci Mimar Sinan'ı anma ve Evliyalar Günü' etkinliğinde, konuklara 50 kazan bulgur pilavı ikram edildi

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ’635’inci Mimar Sinan’ı anma ve Evliyalar Günü’ etkinliğinde, konuklara 50 kazan bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Mimarsinan Mahallesi Evliyalar Bölgesi’nde yapılan 635’inci Mimar Sinan’ı anma ve Evliyalar Günü’nde 2.5 ton bulgur, 1.5 ton et, 300 kilo salça, 50 kilo toz biber, 50 kilo yaprak biber, 50 kilo tuz, 550 kilo yağ kullanılarak 50 kazanda 5 ton odun yakılarak pişirilen etli bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı.

Haberin Devamı

Melikgazi Belediyesi Aşçıbaşı Nihat Yerli, "Pilavı pişirmek için hazırlıklara gece 24.00’de başladık. Pilav malzemesinin hazırlanması, odun ateşinin yakılması kazanların getirilmesi, yıkanması ve pilavın pişmesi yaklaşık 16 saat sürdü. 50 kazan etli bulgur pilavının yanında 15 bin kutu ayran, 15 bin şişe de su dağıttık" diye konuştu.

ALMAN KONUKLAR DA KATILDI

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konser verdiği etkinliği, Tekden Özel İlköğretim Okulu’nun davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Almanya’nın Münih bölgesinden Asbach Baumenheim öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik grup da ilgiyle izledi. Kazanları karıştıran, pilav dağıtan Almanlar festivalden etkilendiklerini söyledi.

Mezar ziyaretleri ve duaların da yapıldığı Mimar Sinan’ı Anma ve Evliyalar Günü etkinliğine yaklaşık 12 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı