Gündem 50 lira için arkadaşını öldürdü

50 lira için arkadaşını öldürdü

Paylaş
50 lira için arkadaşını öldürdü

50 lira için arkadaşını öldürdü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 15 yerinden bıçaklanarak öldürülen ve cesedi tarlada bulunan 15 yaşındaki Bilal Ay'ın katili olduğu iddiasıyla okul arkadaşı 16 yaşındaki N.A. tutuklandı. Şüphelinin, Bilal Ay'ı öldürdükten sonra aldığı cep telefonunu 50 liraya sattığı belirlendi.

Nusaybin Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Bilal Ay, "Cep telefonumu tamir ettireceğim" diyerek evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Ailesinin başvurusu üzerine polisin aradığı Ay'ın, kaybolduktan bir gün sonra 25 Şubat 2011 günü ilçenin Gırnavas Mahallesi'ndeki 2 Nolu Sağlık Ocağı'nın arkasındaki tarlada cesedi bulundu. Yapılan incelemede Ay'ın 15 yerinden bıçaklandığı belirlendi.

Cinayetle ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatan polis, Bilal Ay'ın cep telefonunun ilçede satıldığını belirledi. Cep telefonunun satıldığı işyerini gören Mobese kamerası kayıtlarından Ay'ın cep telefonunu aynı okulda birlikte öğrenim gördüğü N.A.'nın sattığı saptandı. Polisin gözaltına aldığı N.A., arkadaşını cep telefonu için öldürdüğünü belirterek, aldığı telefonu da 50 liraya sattığını itiraf etti. N.A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanıp, Mardin Küçük ve Kadın Sığınma Evi'ne konuldu.