Gündem 50 liralık telefon için cinayet

50 liralık telefon için cinayet

Paylaş
50 liralık telefon için cinayet

Aksaray'da 23 yaşındaki işsiz Adem Albayrak, komşusunu öldürdükten sonra 50 TL'lik cep telefonunu aldı

Adem Albayrak, bitişik komşusu Mustafa Türkücü’ye ziyarete gitti. Albayrak, bir süre sohbet ettiği Türkücü’yü ‘Biraz dolaşalım, hava almış oluruz’ diyerek evden çıkardı. Albayrak ve Türkücü birlikte yürüyerek Eski Bağlar Mevkisi’ne gitti.

İddiaya göre Albayrak, burada üzerinde taşıdığı tabanca ile Türkücü’yü başından vurarak öldürkten sonra, 50 TL değerindeki cep telefonunu alıp köye geri döndü.

Evine girmek üzere iken kendisini gören Türkücü’nün eşi Dudu Türkücü, “Kocam nerde, cep telefonu niçin sende?” diye sordu. Albayrak da, “O arkadan gelecek. Cep telefonu ile biryeri aramam gerekiyor. O yüzden bende” diyerek evine girdi. Sabah olmasına rağmen eşi dönmeyen Dudu Türkücü yakınlarına haber verdi.

Yakınları köy çevresinde yaptığı aramada, Eski Bağlar Mevkisi’nde Mustafa Türkücü’nün cansız bedeni ile karşılaştı. Durum jandarmaya bildirildi. Olaydan yaklaşık 14 sonrda bulunan Türkücü’nün cesedi otopsi yapılmak üzere Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, jandarma ortadan kaybolan Adem Albayrak’ın yakalanması için çalışma başlattı.

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY (DHA)