Ekonomi 50 litrelik araç deposu kaça doluyor?

50 litrelik araç deposu kaça doluyor?

Paylaş
50 litrelik araç deposu kaça doluyor?

Dün benzinin litresine 5 kuruş zam geldi. Yılbaşından bugüne gelen zamlarla 50 litrelik bir deponun dolum maliyeti şöyle

Libya’daki olayların etkisi ile brent petrol fiyatları 112 dolar seviyelerine yerleşince dünden itibaren benzinin litresine 5 kuruş daha zam geldi. Habertürk'ün haberine göre yılbaşından bu yana 50 litrelik bir depo 10 lira daha pahalıya dolar oldu.

Haberin Devamı

Dün 95 oktan benzinin fiyatı 5 kuruşluk zammın ardından 4.08 liraya ulaştı. 2011’e girerken 3.88 olan 95 oktan benzinin fiyatı aradan iki ay geçmeden 20 kuruş artarak psikolojik sınır gibi görülen 4 lirayı çoktan aştı.

Bu artış depoya 10 liraya mal oldu. Yılbaşında 50 litrelik bir depoyu 194 liraya dolduran araç sahibi aradan iki ay geçmeden aynı depoyu artık 204 liraya yani 10 lira daha pahalıya dolduruyor.

SIRADA MOTORİN VAR

Ayda üç depo benzin harcayan bir araç sahibi için bu 30 liralık ek bir maliyet demek.

Üstelik bu zamların arkası kesilecek gibi değil. Uzmanlar benzin zammını yakın bir zaman sonra yine motorin zammının izleyeceğini ifade ederken, yılbaşından bu yana motorine gelen zammın 14 kuruşta kaldığına dikkat çekiyorlar.

Haberin Devamı

Türkiye’de akaryakıt fiyatına dayanak oluşturan Akdeniz piyasasında ocak başında 841 dolar olan benzinin tonu Tunus, Mısır ve Libya’daki halk ayaklanmalarından sonra 950 dolara kadar yükselmişti.