Ekonomi 50 öğrenciye Rusya'da nükleer eğitim bursu

50 öğrenciye Rusya'da nükleer eğitim bursu

Paylaş
50 öğrenciye Rusya'da nükleer eğitim bursu

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., 50 türk öğrencinin, Moskova'daki MEPHI Üniversitesi'nde toplam 6,5 yıl nükleer enerji eğitimi alması için burs verecek

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi kapsamında Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. adıyla kurulan şirket (proje şirketi) Türk uyruklu 50 öğrencinin, Moskova’daki MEPHI Üniversitesi’nde toplam 6,5 yıl nükleer enerji eğitimi alması için burs verecek.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mersin Akkuyu NGS Projesi kapsamında proje şirketinin, Türk uyruklu öğrencilerin Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da yerleşik MEPHI Üniversitesinde nükleer enerji alanında eğitim almalarını sağlamak üzere bir program hazırladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, bu yılın Eylül ayında 50 öğrenci, program süresince toplamda Türk uyruklu 300 öğrenci, tamamı proje şirketi tarafından sağlanacak bursla MEPHI Üniversitesi’nde eğitim görecek.

Programa TÜrkiye’de yerleşik üniversitelerin fen fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin "fizik ve/veya matematik" derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin halihazırda "hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıfında" eğitim gören veya bu bölümlerden mezun olmuş Türk uyruklu öğrenciler başvurabilecek.

Haberin Devamı

Programa katılmak isteyen öğrencilerin, "http://www.rusyadaokumak.com" adlı internet adresinde yer alan formu doldurarak 23 Haziran 2011 tarihi, saat 23.59’a kadar online başvuru yapması gerekiyor.

Başvuruların ardından, Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 27 Haziran 2011’de yapılacak yazılı sınavı başarıyla geçen öğrenciler, daha sonra ilan edilecek bir tarihte sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav sonucunda başarılı olan ilk 50 kişi Eylül ayından itibaren MEPHI Üniversitesi’nde eğitim görmeye hak kazanacak.

Eğitim programı kapsamında öğrenciler bir yıl boyunca, Rus Dili ve Akademik Rus Dili eğitimi alacak, daha sonra 5,5 yıl sürecek bilimsel eğitim programını tamamlayacak.

Eğitim programını başarıyla bitiren öğrenciler 1-3 yıl arasında Rusya Federasyonu’ndaki nükleer güç santrallerinde uygulamaya yönelik uzmanlık çalışması yapacak. Daha sonra bu kişiler Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde istihdam edilecek.

Söz konusu eğitim programına ilişkin detaylı bilgi "http://www.rusyadaokumak.com" internet adresinden öğrenilebilecek.