Gündem 50 yıllık evli çift 1 dakika arayla öldü

50 yıllık evli çift 1 dakika arayla öldü

Paylaş
50 yıllık evli çift 1 dakika arayla öldü

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 50 yıl önce evlenen Hasan ve Necmiye Karabalık çifti, bir dakika arayla kalp krizi geçirip yaşama veda etti

Kalp hastası olan 69 yaşındaki Hasan Karabalık, dün akşam üzeri Kızıltoprak Mahallesi Furkan Sitesi’ndeki evine aldığı elektrikli soba getirildikten sonra bir anda koltuğa yığıldı. Eşinin koltukta son nefesini verdiğini gören 66 yaşındaki Necmiye Karabalık da kalp krizi geçirip onun üzerine yığıldı. Bu sırada evde olan çiftin kızı 36 yaşındaki Hafize Özgen, anne ve babalarını koltukta hareketsiz görünce 112 Acil Servis’i aradı. Eve gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Karabalık çiftini ambulansla hastaneye götürdü. Karabalık çifti, hastaneye ulaşamadan yolda yaşama veda etti.

Haberin Devamı

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Yakınlarının işlemleri tamamlamasının ardından çiftin cenazesi, son kez evlerine getirildi. Helallik alındıktan sonra Karabalık çiftinin cenazesi, Çaybaşı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından yan yana toprağa verildi. ’ÖRNEK EVLİLİK’ 50 yıllık evliliklerinde 4 çocuk ve 3 torunu olan anne ve babasının bugüne kadar birbirini hiç üzmediğini anlatan Hafize Özgen, onların evliliğinin, çevrelerinde ’örnek evlilik’ diye gösterildiğini kaydetti. Babasının balık tutma hobisi olduğunu, ancak 3 haftadır balığa gidemediğini aktaran Özgen, "Babam bir gün öncesinde emekli maaşını çekmişti. Arkadaşlarıyla birlikte bu hafta balığa gitmek için sözleşmişlerdi" dedi.

KAÇARAK EVLENMİŞLER

Haberin Devamı

Anne ve babasının birbirine çok düşkün olduğunu, kavgalarına şahit olmadığını belirten Hafize Özgen, "Annem ve babam evlenmek istediğinde aileleri karşı çıkmış. Onlar da 50 yıl önce kaçarak evlenmişler. Herkesin imrenerek baktığı evlilikleri vardı" diye konuştu. Anne ve babasının kalp hastası olduğunu kaydeden Özgen, uzun süredir tedavi gördüklerini sözlerine ekledi.

Bülent TATOĞULLARI- Ömer ERDEM/DHA