Gündem 500 metre ötedeki okul tatilken onlar derse girdi

500 metre ötedeki okul tatilken onlar derse girdi

Paylaş
500 metre ötedeki okul tatilken onlar derse girdi

İstanbul Bağcılar'daki Ticaret Odası İlkokulu öğrencileri bugünü de kar tatili yaparak geçirirken, onların okulunun 4 sokak ilerisinde, yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Esenler Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'ndaki arkadaşları ders başındaydı

İstanbul Valiliği'nin kar tatili konusundaki yetkiyi ilçe kaymakamlıklarına bırakması üzerine 18 ilçenin Kaymakamı bugün için tatil kararı aldı. ,

Haberin Devamı

KOMŞU İLÇELERDEKİ "TATİL FARKI"

Kaymakamlıkların inisiyatifinde olan tatil yetkisi birbirine komşu olan ilçelerdeki okullarda farklı şekilde görüntüler oluşturdu. Bunlardan biri de komşu ilçelerden Bağcılar ve Esenler'de görüldü. Birbirine yaklaşık 500 metre mesafede bulunan okullardan birinde kar tatili varken diğerinde eğitime devam edildi. Kaymakamlıkların kararları doğrultusunda bugün Esenler'de eğitim yapılırken, hemen yanı başındaki Bağcılar ve Bayampaşa'da ise kar tatili vardı.

"EĞİTİME DEVAM" KARARI TEPKİ GÖRDÜ

"Tatil Kararı" yla ilgili olarak herhangi bir tepki gözlenmezken "Eğitime devam" kararı bazı velilerin tepkisine neden oldu. Esenler'de ara yolların halen kapalı olduğuna dikkat çeken veliler, çocuklarının sağlığı açısından kendi ilçelerinde okulların bugün de tatil olması gerektiini savundu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEYİ TERCİH ETMEYENLER DE VAR

Bazı veliler ise tatil olmamasına rağmen çocuklarını okula yollamadıklarını söyledi. Onlardan Mevlide Bingöl adlı bir veli " Yollar kar içinde çocukların ayakları ıslanacak. Oğlum 3. sınıfa gidiyor ve okulu olmasına rağmen okula göndermedim. Kızımı ise devamsızlığı fazla olduğu için göndermek zorundayım" diye konuştu. Öte yandan eğitime devam edilen okullarda öğrencilerin tenefüslerde karın tadını çıkaradılar, kar topu oynadılar.

Enver ALAS / DHA