Cumartesi Postası 500 yıllık efsanede vintage esintileri...

500 yıllık efsanede vintage esintileri...

Paylaş
500 yıllık efsanede vintage esintileri...

Ünlü modacı Karl Lagerfeld şöyle diyor: “Modada asla demode olmayacak parçalar vardır; jean pantolon, beyaz gömlek ve Chanel ceket...”

Bu üç şey o kadar uzun zamandır hayatımızda ki! Belli ki asla yok olmayacaklar, asla demode olmayacaklar! Ve bu yılki jean’ler, jean’in tarihi kadar eski! Bu kış sezonu olduğu gibi ilkbahar ve yazın da ‘yırtık pırtık jean’ler giyeceğiz’ demek yerinde olur...

Ünlü modacı Kenzo, 60’lı yılların ünlü yıldızı ve şarkıcısı Jane Birkin’e yırtık jean giydirdiğinde milyonlarca genci de peşinden sürükleyen bir moda başlatmıştı. Bu yılın jean’leri de fırtınadan çıkmış gibi paramparça, lime lime... Üzerine yağmur damlaları düşmüş ve kurumuş etkisi veren bir görüntü bu yılın jeanlerinin diğer özelliği. Bu yıl skinny’ler de yerini koruyor. Hatta ‘süper skinny’ demek daha doğru olur. Tayt görünümlü jean’ler kadınların bu sezon vezgeçilmezi olacak.

SEZONUN GÖZDESİ JEAN ELBİSELER

Sadece yıpratılmış jean pantolonlar değil, kat kat jean etekler, elbiseler, gömlekler, şortlar, ceketler bu sezon tüm koleksiyonlarda yerini alıyor. Dolce Gabbana, denim kumaştan yaptığı şort, ceket ve elbiseleri yine sezonun gözdesi dantellerle süslüyor. Stella McCartney de, klasik kesim jean elbise ile kısa ve uzun etekler tasarlamış ve onları dantel bluzlarla kombinlemiş. Dantel-jean kıyafetler bu yaz gecelerinin gözde kıyafeti olacak. Jean pantolonla pul payet ceket giymek de bu sezon akşamlarının trendlerinden. Jean’i abiye giymek aslında yeni değil. 1951’de dönemin ünlü starı Bing Crosby smokin olarak giyip dikkatleri üzerine çekmişti. Bir zamanlar birlikte olan Britney Spears ile Justin Timberlake, 2001 Akademi Müzik Ödülleri’nde kırmızı halıda birlikte jean kıyafet giyerek yürümüş ve poz vermişti. Gerçi ‘rüküş’ seçilmişlerdi ama unutulmazlar arasına da girmişlerdi.

YAZIN JEAN MODELLERİ

İşte elbiselerin geniş yer tuttuğu 2010 ilkbahar ve yaz sezonunun jean koleksiyonlarından çarpıcı örnekler ve öne çıkan detaylar:

* GAP’in vintage görünümlü denim pantolonlarının yanısıra denim ceketler ve gömlekler de koleksiyonda yer alıyor. Pantolonlar slim, boyfriend, straight veya easy fit alternatifleri ile değişik vücut tiplerine hitap ediyor.

* Ralph Lauren’in genç markası Polo Jeans’in skinny ve boyfriend jean’leri Türkiye’de NAKED mağazalarında satılıyor. Ralph Lauren’in bu sezonki gözdesi bahçıvan jean’leri İstinyepark’taki mağazasında bulabilirsiniz.

* Wrangler, kadınlar için 3 kesim sunuyor. Molly: Bu model düşük beli ve dar paçası ile seksi bir tarza ve zayıf gösteren bir kalıba sahip. Stokes: Wrangler’ın dar kesimli bu jeani, normal beli ve dar paçası ile kalçanın harika görünmesini sağlıyor. Spencer: Boyfriend kesimli bir model. Spencer ile kolay bir stil için kendi bedeninizi ya da rahat bir haftasonu görünümü için 2 beden büyüğünü deneyebilirsiniz.

* Calvin Klein Jeans’in CK Body Jean’i 80’li yılların popüler modeli skinny jean’e yeni bir yorum getiriyor. CK Body Jean, insan vücudunu kusursuz gösterebilmek için dizayn edilmiş. Yine de biz vücuduna güvenenlere önermeden edemiyoruz!

* Levi’s’ın efsanevi 501’i de eskitilmiş ve hatta tahrip edilmiş jean trendinden nasibini almış durumda. Jean’ler kareli western gömleklerle kombinleniyor.

* Mavi’nin en iddialı tasarımları ise jeggings ve süper skinny. Geçen sezon yükselişe geçen tayt modası, Mavi tarafından yeniden yorumlanıyor.

* Lüks markaların tasarım jean’lerini tercih ederseniz; Armani, Versace, Just Cavalli, Trussardi’nin eskitilmiş havası verilmiş trendy tasarımlarını Beymen’in yanısıra Vaitalia Palladium, Eternita Nişantaşı gibi bazı butiklerde bulabilirsiniz.

YIRTIK JEAN'İNİ KENDİN YAP!

Yeni bir yırtık jean almak yerine eski bir jean’inizi kendiniz de modaya uydurabilirsiniz. Jean pantolonunuzu yırtacağınız yerin altına cetvel gibi sert bir madde koyun ki pantolonun arka tarafını da kesmeyin. Sonra belirlediğiniz yerleri kretuvarla çizerek kesin. Son olarak da kestiğiniz yeri zımparalayın ki; lime lime olsun. Ama bunu önce gözden çıkardığınız bir jean’inizde deneyin; sonuç sizi pişman etmesin!

3

Haberin Devamı